Thursday, March 19, 2009

Taman Negara,Pahang...

Tanggal 7hb Mac tercapai la impian kiteorg untuk ke Taman Negara,Pahang. Kiteorg telah discuss duk kat situ 3 hari 2 malam.... lebih kurang 2 minggu bincang...hahahah! mcm nak g oversea da...mule2 nak g under package...aku survey adela murah tp die nak 40 org..bapak ramai! mati aku nak cari org...pastu cari dan cari lagi tanpe putus asa...last skali dpt rm 280 tok 5 org...sgt mahal aku rase..mcm nak g pulau..n mcm tak berbaloi... decide punye decide...g sendiri je la...senang.. naik satu kete..tp awal2 da book chalet takot penuh..tu pun minta reserve satu bilik tok kami lepak mase sampai nanti...chalet kami bernama Agoh chalet..satu malam tok twin sharing RM50...dekat ngan sungai so jalan skit dah sampai jeti...(promote skit..en.Baha sile bg diskaun!) hehehe..

ok sambung cite Taman Negara..kiteorg sampai dalam kol 5 pg..punya la btahan mata...dueorg jejaka tu tido je..heheheh...gelap jalan mcm2 kiteorg nampak! jeng3...nampak la memerang,kucing utan kot..n khinzir..(korg mesti ingat aku jumpe jembalang kan?) Dengan aiman tak tahan nak buang air kecik la..ikoti dialog ini.

ina : u nak kencing ke yang?
x silap aku aiman angguk je...
aku : ko tak tahan sgt ke? aku rase tak jauh lagi..ko tahan la..eik?? ko boleh tahan x?
aiman : x bley tahan (muke kesian)

~~ aku nak tergelak tp aku tahan..heheh (sori aiman!)

sampai2 je kiteorg dah letih giler...3 org jejaka sudah out...aku n ina g cari en.Baha nak mintak kunci bilik yang reserve td...lame gak tunggu last2 en.Baha klua...yes! dapat 2 bilik terus..lagi bagus! time kasih en.Baha (promote giler!)...


Episod 1: Hari Pertama di Taman Negara Pahang..

Mule2 kiteorg g bfast kat restoran terapung...tiada makanan sgt..huhuhu..makan sandwish telur je! harga mcm mkn bugger King kot..heheh bapak mahal! pastu kiteorg seberang sungai..naik bot RM 1 je rupenye..aku ingat mahal..cet dekat je rupenye..kiteorg pon g la...terus reg tok amik permit masuk Taman Negara. Rm 1 sorang..pastu permit camera Rm 5 satu camera..bincang punya bincang pergi canopy walk dulu...1.5km berjalan kaki...dpt tengok utan..tp tak byk yang kami jumpe..pokok2 byk la..sampai2 je aku duduk..last2 mate aku kelabu..cet! mcm nak pitam..tu la sape suh duduk terus! sesudh canopy..tatau dah nak g mane..blur~~ nak g bkt terasek tp seme mcm penat n lapa! so balik cari makanan..huh seme khabisan..nasib baik en.Baha call ckp kat tembeling view ade makanan...aku n da geng dengan semangatnye menuju ke tempat makan tu..sampai aku jatoh2..hahah! tergelincir mase meniti papan... (erk ari pertame ke aku jatoh?tibai je la) tp ade hikmah die...bkenalan lak ngan abg Kaloi..offer nak ikot die x..ape lagi kami dgn sepakatnye nak ikot! malam ni nite jungle walk beb! so balik chalet rehat serehatnye.mlam tu sampai je kat bumbun,hujan..so kiteorg lepak la kat sane..nampak la mate ruse..serangga pon jumpe gak..aku suke burung ni! aku nak bwk balik!


tapi dilarang dibwk balik satu pon dr Taman Negara cos nak pelihara hutan n seangkatan dengannya...

Episod 2 : Mawer

Program kiteorg tok ari kedua g ke Gua telinga. Kiteorg dpt dgn harga yang murah la gak..hehhe slalu org amik RM 40-45 seorg tp kiteorg dapat RM 25 seorg..pandai2 la ngorat org sane! hehehe...janji tunggu kat jeti pukul 9 pagi..aku n da geng g la makan kat restoran terapungni.. msg farid (org yang akan bwk kami ke gua telinga) msg " kiteorg kat jeti tengah sarapan" farid "ok" aku bls "nak tunggu kat mane?" farid "awak makan kat mane?" Dgn sukarela Najib g tengok name restoran ...balik ke meja Najib pon berkata " Mawer" ...alamak kredit aku lak abis..gune hp Nazim "kiteorg kat restoran Mawer".Farid "ok". tengah2 menikmati udara yang nyaman...Farid pon call..sile ikoti dialog ini:-


farid : awak kat Mawar eah?(aku dgr aku die panggil aku mawar)
aku : Mawar? saye bukan mawar..saya byzura...saye kat restoran Mawer.
farid : ok2.
aku: tunggu kat mane? jeti ke restoran ni?
farid: tunggu kat situ la saye dtg.

~~tet~~


adeke panggil aku Mawar...name aku bukan Mawar.

kiteorg pon g la gue telinga tu...jalan punya jalan jumpe perkampungan org asli..kecik je perkampungan tu..pastu jalan2 jumpe la gue tu..aku ingat besar la..alamak..mcm sempit je..ade step2 die kalo nak jalan kat dlm ttu..huhuhu...aku pon btawakal saje la...ina tak dpt join.kasut nya terguris..heheh..nanti beli kasut nike tu! hahaha! Mase kat dlm tu byk kelawar..adeh takot je kelawar tu melepek kat peha aku ke..termasuk dlm mulut ke..heheh...yang si Najib tak abis abis astaughfirrullahalazim die(erk betol ke aku eja)...ni ade gamba skit tok tatapan seme...





ha sanggupkah korang? heheh..best wo..pastu kiteorg dah abis merayap dlm gue..pulang la kiteorg ke pangkal jalan (ke chalet) balik tu kene curah air ngan Farid..cet! thankxxx Farid! nak sampai kat jeti..mate kiteorg tertumpu pd restoran td..aku bace banner tu MAWAR! cet najib salah tengok sampai Mawer jadinye...ampeh tol Najib ni..pastu ramai2 gelak..die buktikan kalo tengok side tepi ejaan die mcm MAWER..hampeh! start aritu ko memang mawer Najib..ni bukti ko sgt MAWER!!!




balik je chalet kiteorg berehat..tunggu abg Kaloi utk offer yang kedua! Rapid Shooting n melawat perkampungan org Asli. yahoo! dpt tengok org asli...mase Rapid tu tak byk gamba yg kiteorg amik seme kene ikat dengan plastik..takot rosak brg2 sebab nak main air..so aku bg tengok gambar g tengok org asli je la k....



dieorg ni pandai ckp bahasa melayu n english da..huhuhu lagi tere..mase kat sane dieorg aja la cam ne nak sumpit,idupkan api...mcm2 korang leh tanye pasal kehidupan dieorg...balik tu kiteorg seme singgah kat mane ntah..mandi sungai! (x dpt g lata berkoh sungai pon jadila) Lata berkoh satu bot 4 org RM160..kiteorg berlima so kene pakai 2 bot..so RM320.mahal! so lain kali saje...


Episod 3: Hari kepulangan

sob sob..nak balik dah..memang best g sini..kalo ade peluang mau aku bermalam di hutan..kate ina 2 tahun lagi (mase tu dah ade anak kot na! anak kucing) hehehe..kiteorg balik dlm kol 10 pg..salam punya salam..patah balik da..sebab bak beli gift dr taman negara..heheh balik tu singgah umah aku..lalalala~~

Nazim,Najib,Aiman,Ina >> seme dlm kenangan best sgt!..tp baik2 korang g sane...aku takot korang balik jd mcm ni...gara2 makan telur dadar rm 4 ...ada bran?


sori Najib! aku terpakse..ya ampun! tok melaris kan blog aku! hahahahha!

6 comments:

Ina-Man said...

Jobo la blogger ni!! Gambar orang lain sume buruk! Gambar die dan2 je lawa-k

Atan Kuat said...

Betul2!

Roha said...

Aku sokong!

P/S: Sayang Atan!

Ip-Man said...

Wa pun sokong!

gemiez said...

aku mcm kenal je sape comment ni...hahahah!

naza said...

wow.. cam bez..
nk g gak la..