Monday, November 16, 2009

Boikot Bagan Lalang!

Ops! Terlupa nak cerita. Hari tu, pergi makan seafood kat Bagan Lalang. Saja nak mencuba. Sebab ramai sangat yang cakap best. Tapi, aku pernah rasa ikar bakar kat area sana so far best!

Tapi kali ini, aku pergi dengan meng'order' lain menu. Kami try butter prawn, ikan siakap stim, sotong pedas dengan kailan ikan masin. Order sikit je dulu sebab nak tengok keadaan rupa makanan macam mana.

Mula-mula excited gak la sebab tengok lauk-lauk banyak (pilih saja). Memang fresh semua. Tapi, bila sampai masakan semua ke meja kami. Masing-masing memandang! Nampak pun dah tak sedap!

Dah la semua tak sedap, kailan ikan masin je la yang ok. Last sekali, butter prawn sampai di meja kami! Korang nak tau cam ne rupa butter prawn tu??


picture google-ed

Macam ni!! Berair gila rupanya! Punya lah hampanya aku masa tu! Dah la aku yang plan (sorry kawan-kawan). Eh ni bukan butter prawn. Tak silap ini creamy butter prawn kan? Rasanya lagilah menghampakan. Tapi sedaya upaya gak la menghabiskan :(.

Nak tau harga butter prawn ni? RM 55! Sangat lah mahal! Tak sedaplak tu.. Baik pergi Bagan Klang, yang aku rasa lagi better dari Bagan Lalang!

* Kalau sempat aku bagi entry pergi Bandung. Aku dengar ramai yang nak ke Bandung kan? Mentang-mentang la Air Asia bagi tiket free. Korang sempat book tak?

10 comments:

BULLET said...

seb baik xgi makan kat sane...nasib2

C!kpuanmuda said...

dia dah tukar management.. lupa aku nak bagitau ko
memang dah tak sedap

CiK By said...

BULLET ~ yerp nasib baik..kalo bakar ok la..

C!kpuanmuda ~ maksud ko Bagan Klang?? Aku baru g haritu ok lagi.. yang aku ckp ni Bagan Lalang, Sepang

~AmyLiana8886~ said...

mahal giler..hotel ke apa tu yg mahal sgt..baik g kat bese2 je kan..best n murah;..

CiK By said...

Amy~ bukan lah..kedai makan biasa je..huhuhuhu..

ah ah baik g biasa je..sedap! puas hati..

Jasfyra said...

awak mkn kt area mana eh?saya selalu p yg kt hujung sekali tu.cam ok gak ah..hihi

re - saya pun xtau petua camne nk naikkan cpt nuffnang ni.tp org kata rajin2 klik iklan.so saya ikut je :)

cheqna said...

uiks..mahalnya..

tak berbaloi r kalu gitu ghupenya..

sah2 lain kali tak g lagi..

nway salam kenal=)

CiK By said...

Jasfyra ~ hujung skali la tu..wuaa..tak sedap!! tukang masak dah lain kot..

oh yeke? mcm tu eah??

cheqna ~ tak pigi dah..itu lah last kot.. itulas sgt sadis tau :(

salam gak :D

Anonymous said...

awal yang baik

Umi jie said...

Bai , mr hie pun dah pegi sini. Sama gak respond dia. Ini butter prawn ker hape. Hehehe rupe pun memang tak sedap.