Friday, June 11, 2010

Maaf lah kalau saya mematahkan semangat bai - Anonymous

Anonymous said... bai:Maaf lah kalau saya mematahkan semangat bai nak menulis.Penulisan bai..bagus ayat tersusun jalan cerita cantik menarik..cuma..penggunaan kata ganti diri pertama"Aku"tu kalau buat novel mg kurang dpt sambutan..saya sndiri tidak akan membeli kalau novel tu menggunakan kata ganti diri pertama "Aku"maksudnya watak utama tu yang bercerita.Sb tu kebanyakan novel yg laris di pasaran 98% akan menggunakan jalan cerita "bercerita"..bai boleh fhm x maksud sy...Ok bai teruskan menulis.....walaubagaimana pun sy tetap membaca cerita ini..

Salam,

Wahai Anonymous, walaupun saudara/saudari tidak menggunakan nama sebenar tetapi saya tetap hargai dengan komen saudara/saudari. Terima kasih di atas kesudian mengomen tentang penulisan saya.

Buat pengetahuan saudara/saudari, saya baru saja berjinak dengan alam penulisan. Memang saya naif lagi tentang ini. Jikalau, saya menghantar ke publisher pun pada satu hari nanti, mungkin banyak di 'edit'nya.

Saya akan meng'edit' lagi. Dan saya akan mengubah sedikit penulisan saya.

Tetap membaca? Terima kasih juga kerana saudara/saudari tetap membaca. Saya tetap hargainya.

Ini adalah hasil penulisan yang pertama. Maaf jika ada cacat cela. Dan kata-kata saudara/saudari, akan menjadi pembakar semangat saya. Terima kasih.

Tetapi, kan lebih elok jika saudari/saudara menggunakan nama untuk mengomen?



.:. By .:.

6 comments:

FaraDyla Itu Adalah Aku said...

fuhh sape tuh? tapi maybe btol gak pe yang dye cakap....by nk belajar buat blog gan by...bule?

Bai said...

Fara : memang betul pun..nak blaja? fuh?? kena minta bayaran ni..hahaha

ada entry nak buat layout tp tertangguh ^_^.

FaraDyla Itu Adalah Aku said...

hahhaha nnt by komen ye blog fara...baru nk mula...hehhehehe....bayaran? alaaa bape rupiah nak? 100 rupiah? hehehhe

Bai said...

Fara : okey...boleh je..100 rph boleh gak..hahaha. nanti by buat tutorial..

fabulous.farah said...

huhuhu..bagus..tapi aku baca novel tak pernah concern pulak pasal penceritaan dengan guna 'aku' ni. aku baca jer kot novel yang guna aku. maybe sebab aku pon xpro pasalnovel.

Bai said...

f.f : aah ah aku pun tak pernah tahu. sebab aku baca memang banyak guna aku. Tapi teguran ni good 4 me la..:)