Sunday, September 5, 2010

Gelang. Isu gelang pun boleh kaitan dengan ex bf?

Semalam, saya menulis di wall fb seperti ini, " sy sayang gelang itu. susah kalau 1st love ni".


Lalu, ada lah 2-3 orang makhluk tuhan tegur saya di chat fb (tapi saya ambil 1 contoh je). Dan berkata,


Hai Bai. Kenapa dengan wall tu?


Dan saya menjawab, "kenapa? ada yang tak kena ke?"


"tak de lah. ko ni sentimental pulak malam-malam ni...ingat lagi?"


"kenapa?" (aku dah tak paham waktu tu)


"1st love tu.."


"habis kenapa? ko ingat aku maksudkan ex bf aku?"


"aah ah. sentimental la ko ni."


"untuk pengetahuan ko, gelang tu bukan ex bf aku. tu memang gelang. aku minat gelang tu". (apa ko ingat pakwe aku dulu bernama galang seperti dalam cerita cinta kirana?)


"ooo aku salah maksud la ni"


"tu la. kalau nak cakap sesuatu, fikir dulu".


Dan dia terus senyap. Tak sampai beberapa minit, dia offline. Begitu juga yang 2-3 orang tu. Yang peliknya, yang cakap begitu adalah lelaki! Lelaki pun ada kepochi juga? (maaf para lelaki, jika statement ini menyinggung hati dan perasaan).


Kalau dia terbaca belog aku, ni aku nak cakap... aku maafkan. Tapi, biarlah cakap guna akal. Tak pasal kurus pahala aku. Dan aku tengah moody semalam, so teguran ko tu buatkan aku lagi moody. Terima kasih.


Gelang itu memang gelang. Gelang yang pakai di tangan. paham? Aku jatuh cinta kali pertama bila terpandang gelang tu. Then, aku tak dapat.



.:. By .:.

6 comments:

twinkle twinkle said...

haha org mmg suke pk mcm2 :D

harzharun said...

hahaha...
gelang boleh dibaca sebagai ge'lang...tu la pasal salah paham kot...

tp, apa ko ingat org indon ke nak nama ge'lang2 ni..haha

fabulous.farah said...

haha..kelakar la manusia neh..macam2

FarEast said...

hehe ... maybe member tu x faham or salah faham ;)

cik yana said...

maybe u should write, "love at the first sight" not "1st love" kot..hehe :)

Bai said...

twinkle2 ~ tu la pasal. tapi kenapa negatif je. hehehe


harzharun ~ hahaha. sabau je la. ex aku tak de nama gelang :P.
yerp salah faham yang tak berlandas. hehehe.


fabulous.farah ~ tu la pasal. negatif je. tp bukan semua mcm ni.


FarEast : tak paham i rasa :P


cik yana : hahaha. lepaas ni mungkin i kena tulis macam tu la nampak gayanya.