Wednesday, February 9, 2011

Edisi khas 1 : Impian By.

Setiap orang ada impian kan? Cuma terlaksana atau tak je. Kalau tak tu, kena usaha dan usaha. Kalau tak leh lagi, mesti Tuhan tak bagi sebab taknak aku lupa diri. Muahahaha. *bermonolog sendiri.


Salah satu impian aku buat masa sekarang adalah impian nak beli rumah. Memang selalu usha web jual-jual rumah ni. Cuma belum ada rezeki.


Rumah sekarang mahal gila kan? Kalau nak murah kena cari tempat jauh sikit. Ermmm kalau menyewa macam rugi pun ada. Bayangkan kita sewa 1k sebulan. 10 bulan tak ke 10 k? Hadoi. Tak berbaloi kan? Lebih baik beli. Dah tentu hak sendiri.


Nak pandang je boleh?*wak kita bina rumah atas pokok je la :P

Oh rumah!


Tips sedapkan hati dan motivasi diri : Memandang rumah/ gambar rumah setiap kali lalu di hadapannya atau terpandang gambar. Mungkin suatu hari, rumah itu adalah "AKU YANG PUNYA". Hehehe.


sekian edisi impian aka verangan;
.:. By .:.

4 comments:

Ainee Cumi said...

Ishh kalaulah ada rumah sendiri, besttnyaaa!!!Takpe, slow slow ok..

mrs.spicy said...

a ah..kalo pikir menyewe memang rugi..baik beli rumah aprtmen murah2 mcm kiteorang. hehe. ade rezeki beli rumah besau pulak

Byzura Mj (By) said...

Ainee Cumi : kan? tu la. slow slow.mungkin menjadi kenyataan.

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : kan? apartment pun mahal skang ni. geram betul!