Thursday, February 17, 2011

Steamboat dan di bakar atas arang.

Ni cerita last weekend haritu. Time balik kampung. Kitaorang berkesempatan pergi makan dekat restoran steamboat, area Kampung Mambang Berulang. Ha pelikkan nama kampung ni?Ni sure dulu, mambang duk asyik berulang ke kampung tu. Hahaha. Pandai je aku buat andaian.


Kebetulan masa kitaorang pergi, kedai ni nak masuk paper..So kebetulan juga kitaorang diambil sebagai model-model sipi je. Hahaha. Tatau la gambar tu publish ke tak... Muka serabai ada ke orang nak ambil masuk paper? huhuhu.


Ni budak yang muka serabai tu -_-"


Ini budak malu-malu nak posing. Tak tahu ada ke tak gambar dia nanti.

Maaf gambar tidak seronok dilihat.Almaklumlah dengan snap dengan handpongg je. Nilah steamboat dia. Kalau di Soul Garden, pembakar adalah kat bawah kan? Ini tak...pembakar di atas dan sup nya di bawah. Dan di bawah pembakar tu, adalah arang! Jarang orang buat macam ni kan?


Rasa dia macam mana? Sedappppppp. Nak nak cicah dengan kicap pedas tu!! Ada sos Thai juga. Tapi, haku layan kicap pedas. Kata tekak jawa ^_^.


Satu kepala RM 13.90 tak silap. Makan sampai puas! Siapa yang pergi ke Temerloh dan Mentakab, Pahang boleh la cuba!



Tips dari kakak kedai : Cara-cara membasuh pembakar- rendam semalaman dan keesokan basuh. Pasti kilat balik katanya!

.:. By .:.

8 comments:

.::WaNiE::. said...

murahnye b

Byzura Mj (By) said...

.::WaNiE::. : kan? puas hati :D

darlieeya ZALLIA putri said...

follow my blog.. tq

fariza said...

salam,tumpang tya...
mambang berulang?kat mane eh kedainye??
searching steamboat area temeloh mentakap yg bes slain REST HOUSE!
anyway,tejumpa blog u!hehe~ nice~

Byzura Mj (By) said...

fariza : erm kalau u dari Mentakab kan.. jalan ke Termeloh.. U akan jumpa Kampung Mambang Berulang. Depan Bukit Mentakab.. Pastu akan nampak kedai ni tepi jalan :)

fariza said...

ohooo,tq!will search dis weekend~

fariza said...

eh,igt x kedai ni name ape?bile igt2 balik,macam byk je kedai tepi2 jalan 2..

Byzura Mj (By) said...

fariza : tak ingat pula.. tp tak silap ada 1 je kedai makan.. kedai dia belah kiri kalau Fariza dari Mentakab.