Wednesday, November 30, 2011

Kaki yang mengembang.

Perubahan terbaru, kaki yang mengembang ini semakin mengembang. Dah macam apa plak tengok. Kekadang tengok macam bengkak kekadang macam demok {read: gemuk}.


Baru 5 bulan 1 minggu dah mengembang. Ni belum masuk 8 bulan! Not imagine rupa aku macam mana!! hahahaha


Semalam, jumpa adik uchi {anak buah}. Dia tanya, kenapa idung ichu dah kembang? DUH! macam mana nak jawab soalan macam tu??

8 comments:

littlehumblelynn said...

By

banyak makan benda masin nih..tuh pasal jadi water retention tuh,,

time tido naikkan kaki tggi sikit tau..kata mak..gantung kaki tuh!

Byzura Mj (By) said...

ye ke kak? By rasa banyak makan benda manis.. mak selalu ckp.. beringat! hahaha

Qhaifa Nur said...

kena rajin urut kaki sendiri..

CikNaa said...

na pulak tak rase cm bengkak..tp kerap sangat rase sakit n sengal2 kalo berdiri lelame.. ayoo. padan la org ckp syurga dbawah tapak kaki ibu.. kan by? hehe

Byzura Mj (By) said...

Qhaifa Nur: by suh laki urut. hahaha bia dia rasa tugas dia :P

Byzura Mj (By) said...

CikNaa : hehehe itulah. maybe baby kita dah semakin berat...yeay!

CikNaa said...

betul! rase cm nak je scan tiap2 bulan nk tau perkembangan beby.. ngeh3.. gile excited mak.. hihi.

SuZiE said...

Bai.. aku dah 2x pregnt xpenah bengkak kaki..petua nya? awal2 pregnant dlu tido sentiasa letak bawah kaki bantal.. tinggi skit.. aku buat sampai la beranak alhamdulillah xde bengkak kaki....klu x susah gak nk brjalan. dah le kje mcm aku ni nk byk berjln & trun naik tangga... lg 1 time prgnt ni jgn malas2 nk berjln.. rajin2 berjalan.. memudahkan utk process bersalin nt (bkn jln2 makan angin ye..jln kaki eg: jln2 tepi tasik ker jgn duduk jer ehheh).. InsyAllah..