Thursday, November 10, 2011

Raya korban memang satu pengorbanan.

Sekarang, dah masuk 18 weeks preggy. Alhamdulillah. Minggu depan kalau dikira dah masuk 5 bulan.


Since 4 bulan ni banyak dugaan untuk aku. Terutama masalah bleeding. Bleeding masa buang air kecil. Raya korban tempoh hari aku kena lagi sekali. Oh dugaan. Perasaan takut jangan cakap lah. Sentiasa datang.. Tapi aku cuba sedaya upaya buang pemikiran negatif tu. Aku fikir positif cari jalan.


Selain dari jumpa doktor, aku jumpa tok. Tok ni pandai tengok-tengok dan urut. Aku cuba berubat kampung sekali. Manalah tahu kan? selebihnya kita tawakal. Solat dan berdoa pada tuhan.


Tapi kali ni memang ujian hebat sikit. Dalam 3 hari juga nak stop kan darah tu. Sampaikan aku cakap kat wak, "kita dah usaha...tawakal. selebihnya kerja tuhan. Apa-apa terjadi I minta maaf". :(( (sampai cenggitu sekali..dalam diam-diam air mata aku jatuh tapi tatau wak perasan ke tak).


Alhamdulillah, condition baby semua ok. Syukur sangat. Sekarang aku amalkan minum air masak dengan minum air barli. Sampaikan ada satu hari tu, aku muntah-muntah loya banyak sangat minum air. Hahaha.


Sekarang bleeding tu dah stop. Semoga tiada apa apa lepas ni(doakan aku ya!).



eh doktor dah nampak anu tau! Tok pun dah cakap jantina anak. Tapi tu semua tak penting lagi buat masa sekarang. Yang penting kesihatan aku dan baby.



Nanti kita betul2 confirm jantina. Kita akan announce! insyaAllah.

11 comments:

~mrs azmi~ said...

baby must me strong okeh?!

moga kamu dan baby sentiasa dilindungi...

Byzura Mj (By) said...

~mrs azmi~: tiap kali husband usap perut..mesti dia ckp.. baby kuat ya! :((

afiewithayie said...

baby dgr ckp mummy yea..
be strong & take care dear..

afiewithayie said...

dengar cakap mummy yea baby..
be strong & take care dear..

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

kuatkan semangat ye...doakan su jugak ye

~AmyLiana86~ said...

semoga by n anak sihat sentiasa...jaga diri leklok..

Byzura Mj (By) said...

afiewithayie : thanks!

Byzura Mj (By) said...

PUAN SUE (asam.garam.gula) : sedang. Moga Sue pun ok! amin

Byzura Mj (By) said...

~AmyLiana86~ : thanks Amy. mudah-mudahan. amin

LittleSunshine said...

Taniah.by.soory liza br baca ur blog.buzy ngn kawen.tahniah.alhamdulillah dh preggy

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine: thanks liza! takpe. congrats k! semoga menjadi isteri yang baik!!