Monday, March 12, 2012

Barang baby :D.

Hai! Hari ni terlebih rajin nak update blog :D. Keadaan sekarang adalah ok. Alhamdulillah syukur pada tuhan. Sekarang cuma ada satu problem iaitu baby songsang. Tapi, gynae cakap jangan risau baby ni akan berpusing. InsyaAllah. Kalau baby degil juga, maknanya kena c-zer kot?


Sekarang just amalkan baca surah Harsy dengan senaman untuk baby songsang. Tok bidan urutkan untuk baby songsang? Oh taknaklah aku. Sebab baby dah besar sekarang. Takut apa apa risiko kan? Erm...


Saje je nak update kat blog pasal baby dan barang baby. Dah muncung-muncung mulut ni sebab dah lama tak mengomel dalam blog hihihihi..lama ke? :P


First, baju-baju baby. Tak banyak pun aku beli.. Just untuk keperluan. Semua dah siap lengkap dalam bonet  kereta dan satu dalam plastik aku asingkan untuk dibawa masuk labour room. Cewah! Macam bersedia nauuu aku kan? Hahaha.

Dalam box ni, barang aku pun ada. Seperti pad. Hueee Besar munyeeer ok! Tak pernah aku beli pad sebesar itu walaupun aku ni agak heavy period.  Comel je bila susun barang ni semua. Masa ada problem haritu, memang tak ada mood sangat nak kemas. Relakan je. Banyak fikir aku neh! Tak baeeek tau. Tak baekk untuk kesihatan baby. Now fikiran aku dah ok. Tapi ada juga lah perkara yang melalut lalut aku fikir. Sampai tak masuk dek akal. Apa-apa pun aku berdoa agar suatu hari aku dapat tengok baby dengan sihatnya. amin.




Dan last kopek! Aku (wak) dapat beli ni! Happy sangat. Thanks wakkk I luv youuuuuuuuu! :D



8 comments:

littlehumblelynn said...

BY

fuhhh!!freestyler tuh..cayalah by..make sure berbaloi2 tau..take care dik :)

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : thanks to wak! hihi insyaAllah...amin :)

CikNaa said...

mcm naa punye box jugak! hihi.. simpan dlm tu takmo habuk2 lepas berhempas pulas mendobi baju si kecik tuh.. hope baby by sempat pusing oke..

Liyana said...

comel2... hehe
hope by dpt lhrkan bb dgn slmt k :)

LoVEaQshA said...

alamak freestyle tue..~
hati nie msh mncr2 ag hrga yg plg best sb rata2 sume msh 2k ke atas..~

Byzura Mj (By) said...

CikNaa : tu la.. lagipun box tu senang.. ada roda.. nanti masa pantang tak yah la susah2 nak angkut sana ke mari.. me kasih cik Naa.. insyaAllah amin

Byzura Mj (By) said...

Liyana : amin. thank you darling! :)

Byzura Mj (By) said...

LoVEaQshA : beli masa sales.. leh dapat < 2 k...try la tengok2 lagi..