Wednesday, August 1, 2012

Perbazaan umur....

Tetiba macam terdetik nak buat entry ni.. Erm..perbezaan umur antara aku dan wak. Seperti sedia maklum, aku dengan wak bukanlah sebaya. Ya aku tua dari dia. Tapi tampak mudakan? hakhakhakhak. Umur aku tahun ni 30 tahun dan wak 29 tahun. Beza setahun jewww :P


Ada orang tanya bagilah tips berkahwin dengan anak ikan ni. Hahaha selambe kan aku cakap wak anak ikan. Alah dia dah biasa dengar aku buat lawak dengan makcik-makcik aku. Memang kitaorang panggil dia anak ikan :D.


Erm perbezaan ni bukanlah jadi hal besar dalam perkahwinan. Ada yang cakap baik pilih umur tua dari kita, nanti boleh bimbing kita.. jangan pilih yang muda, manja sangat nanti. It's depend sebenarnya. Tengok lah orang dia macam mana kan?


Macam wak...bukan lah aku nak memuji tapi bab bab kematangan ni memang lebih dari aku. Aku tak matang :D.Dan dia seorang yang tegas. Sangat-sangat tegas.

Bab bab lain tak leh bagitahu sendiri. Dah kahwin korang rasa sendiri eh? :D.


Bab bab ayah? Ya dia sangat membantu jaga Faris...malah Faris nampak macam rapat dengan wak. Kalau nampak wak, mesti merenget menada nada.OK senang kerja mama nak shopping :P.


Bab memasak memang wak tak pandai sangat but he want to learn..cewah speaking lak haku kan. Bab agama..insyaAllah kadang-kadang lingkup gak ha ha ha ha.


Kitaorang tak rasa ganjil pun dalam semua hal. Buat masa ni lah. Dia boleh join kawan-kawan aku dan aku leh join kawan-kawan dia. So far alhamdulillah ok.


Yang pasti jodoh itu dari Allah. Kita hanya usaha menjaga hubungan ini sebaik mungkin. InsyaAllah amin.


Tak pandai la nak bagi tips kahwin-kahwin ni...tepuk dada tanya selera ok.

+ By +

10 comments:

Nina Isofea said...

100% agree with u! saya juga lebih tua drp suami saya n for me dpt suami yg lbih muda ni byk kelebihan nya sbb dia akan layanzzz je kerenah kita n as u said, dia lebih matang drp kita.smoga berbahagia!

SuZiE said...

heheh so far ok jer.. laki aku pun muda 2thn dari aku tp kawan2 dia sume igt aku lg muda dari dia.. haha awet muda.. sebaya WAK ko la kan... tahun 1983..in fact x-bf x-bf aku sume muda2 dari aku.. nk wat cmne.. jodoh.... ;)

CikNaa said...

serius by dah 30? errrrghhh jeles giler.nampak cam belas2 je.ciknaa yg 25 ni rase pn dh mcm 40..kih3.. btw, happy ever after. :) ciknaa panggil suami pn wak jgak. jawe :P

anaztasias nora aira said...

yang penting kepercayaan dan saling memahami kan :)

as ♥ Leenda said...

samalah kite..
umur saya 30 husband umur 29..hehe..

Byzura Mj (By) said...

Nina Isofea : semoga bahagia to you too! Tapi ada gak muda tapi manja. Tu memang minta pelempang. hahaha. jahat aku ni :P

Byzura Mj (By) said...

SuZiE: wah hebak kamu :P

Byzura Mj (By) said...

CikNaa: bebelas? homaiiii hahahaha. cikna tengok gambar kot belum real.


jawarians jugak. haha

Byzura Mj (By) said...

anaztasias nora aira : agree!

Byzura Mj (By) said...

as ♥ Leenda: hehehe.boleh buat club ni.