Wednesday, September 26, 2012

Faris 5 months 3 weeks dah makan ;)

Payis.


Payis dah ada 2 gigi di bawah sekarang. Cepatkan? Mak aku cakap keturunan aku tak ada awal macam ni. Hurm wak pun tak ada sebab haritu jumpa cousin Faris yang berumur 9 bulan belum tumbuh lagi gigi. Sampai mak dia risau. 


Aku pun risau gak sebab tumbuh cepat sangat si payis ni. Takut gigi payis rosak cepat. Mak cakap bagi si Payis ni betik muda. Korang ada petua tak? Meh meh share.


Bila dah ada gigi 2 ni, maka nafsu makan adalah sangat kuat. Kesian tengok muka dia bila time orang lain makan. Macam nak minta suap. So dengan itu kita start makan awal ya nak...mak  redhakan. 



First time bagi Payis gerber. Ok lah dia makan lah juga if banana + pearl. Tapi, sweet potato dia tolak....apple pun dia tolak. Try buat bubur sawi dan ikan bilis dia makan. Ohhh very the jawa anakku ni 
-_-"


Lain-lain? Dia juga penggemar biskut. Cer tengok ni.




Makan pelahan-pelahan Payis...kang tersedak mama juga susah..tsskkkkk







+ By +

No comments: