Wednesday, May 6, 2009

Any suggestion??

Semenjak saye aku bertudung, aku perlu menjaga keterampilan supaya aku tidak kelihatan seksi. Tapi kalo org nampak aku seksi, so nak buat cam ne...may be aku memang seksi( perasan! angkat bakul sendirik!). Aku nak mintak nasihat pendapat semua..sesuai ke kalo aku berpakaian sebegini??

f1. Baju tu tapi selua digantikan dengan (sila lihat di bwh)


f2. Aku rase yang ni tak sesuai terlalu ketat kot..so yang ni(sila lihat di bwh)??



f3. Digantikan ngan skinny jeans..takde la nampak seksi eik??


saye Aku juga tertarik dengan baju ini!


f4


f5


f7

f8

so cam ne kawan??

p/s: perasan badan macam model ke?? cet!


7 comments:

Mur said...

f1+f3 = cun.tapi jeans kena dark blue.kalo terlampau fade sgt jadi agak kurang menarik.

f2=tidak digalakkan.terlalu nipis.nh ko pakai kat umah jerlaaaa

f4 sampai f8 sumer cun combine dengan curve jeans plus gaya tudung kena pelbagai aaa....jgn tudung belah tengah sudah...

itu sahaja pendapat saya..sekian terima kasih.

C!kPuanMuda said...

teruskan by. Memang tgh in baju2 cmtu. Aku pun tgh wat k0leksi ni. Tadi bru beli lg 2 helai. Tp untuk ko kalau pakai dgn leggings x sesuai la k0t sbb ko brtudung tp dgn skinny mungkin ok. Pastu pakai wedges. Jgn slipar plak ;p

Cik By said...

mur: terima kasih dengan pendapat anda! tu la f2 memang ketat memang tak sesuai. owh tudung tbelah sy tidak suke! tapi tengok tempat yg saye pergi gak.huhuhu..

c!kPuanMuda : cet dah beli dua?? aku ade baju tapi aku tatau nak padankan cam ne...serba tak kena! aku nak pakai belt yg besar tu tp aku malu lak! aish...tu la dengan skinny ok kan? memang la pakai wedges! wink~~ pasti menarik tertarik kan...hihihihi

driedroses said...

kak by!!! daku sudi menjadi teman untuk bershopping segala baju dan skinny jeans ituuu...(menawarkan diri secara suka-rela-hati)

kHairie said...

1. semua baju tu sangat daring, dan sangat sesuai dipakai dengan satu belt besar kat pinggang, ilustrasi aku boleh lakarkan exclusive utk ko.. hehe
2. legging ungu tu boleh ko nak pakai gi jengjalan, but make sure baju tu kena labuh, meaning to say, cover peha, cam jaket labuh ker, kemudian jangan pakai sandal whatsoever, pakai boot..
3. tudung plak, since aku rase antara banyak2 ko paling hebat gayakan tudung kat sini, rase cam takde masalah, ko wat stail Yuna pon cun gak.. hehehe..

Cik By said...

driedroses: laju je! aish! habis duit kang! nanti kite pk date...

khairie: lakar2..aku nak tengok! mane la tau ko leh jd fashion designer aku(mcm artis dowh!)..aku rase pon ok legging tu tp kene baju labuh la kan?
hebat?? hahaha! gile statement ko!

shawLycious said...

hi come and shop here!
i have Tie Rack scarves and ties, not to forget Jane Norman items now and i post them directly from the UK :)