Thursday, May 21, 2009

Lagenda Budak Setan dimuvikan??


wah wah wah..mcm best je bunyi nak dimuvikan..tapi berjaya ke dieorg nak lakonkan semua watak2 dalam tu?? dengar farid kamil yg nak jd budak setan tu..betul ke? kalo pompuan sape lak? katerina sape lak? huhuhu masih dlm persoalan..ade sape2 tau info ni? share la!

Korang ingat lagi ke cite novel ni?? Novel paling pemes waktu aku zaman skolah.. tak sabar lak nak tengok!

sila share info...!!


10 comments:

z@ti said...

really?? ni salah satu novel feveret aku masa skolah dlu..if betul nak dimoviekan aku akan tgk(sbb cite2 melayu ni aku kureng sket haha)

aku suggest watak katerina - scha..even sora dia agak kasar tp aku suka dia ni huhu

Cik By said...

aku ingat2 lupe je jalan cite die..bukan katerina tu jahat ke? mcm tak sesuai je..hahaha! yg aku dgr laki tu farid kamil..nak gandingkan ngan awek die..sape ntah name...huhuhu kalo maya karin ok la :P mcm cite anak halal tu..ok wat ngan maya karin :P

driedroses said...

kak zati: scha tu tak sesuai kot jadik katerina. tapi sy sokong kalo maya karin jadik katerina..memenuhi watak katerina yg ala2 mixed+chantek menawan gitu

kak by: katerina tak jahat!! tapi dalam sequel "kasyah;lagenda berakhir", adalah satu babak tu yg dia macam nak berbalik pada ex-bf dia yg apa-nama-ntah.

farid kamil jadik kasyah? err..no komeng. sapa nak jadik ayu a.k.a sidaratul dursina? (hoh..ingat2 lupa nama dia)

huhu..gwe baca lagenda budak setan masa darjah brapa ntah. dah besor cenggini baru nak buat muvi? ades..kenangan lama terusik kembali

Cik By said...

ni sape nye blog ni..hehehe..yerp scha tu tak sesuai..hahah not vote for her..maya karin tu memang ok(peminat mayalakatakan) erm ade org ckp lisa tu...yg awek farid kamil tu..erm selain farid kamil siape lagi yg layak?? memang kenangan lama terusik kembali..hahaha!

z@ti said...

ahaha..yela aku lupa plak katerina tu kan mix n yerp ok gak maya karin tu pegang watak katerina..

driedroses said...

hehe..kak by jgn marah ye. tompang lalu jek kat sini :P

Cik By said...

z@ti:yes! zati kalah.vote bpihak kat maya karin :P

driedroses:tak la...x marah pun :P

GRuNGe said...

Erk, di moviekan? Macam tak sesuai jer. Once kalau berjaya, maka akan munculah cerita lain seperti Budak Rap dan sebagainya. Kan bagus kalau buat cerita yang lebih membina macam SAGA 1 dan 2. Sorry, just terpanggil untuk komen.

Cik By said...

hehhe..minat novel gak ke? erm tu la kalo bjaya agak best la..skang byk cite novel dimuvikan..

xalimx said...

aku baca lagenda budak setan ni masa form 4...jiwang siot aku baca novel ni.... >.<