Wednesday, November 25, 2009

I luv fashion!

Semenjak dah dewasa ni (cewah dewasa ke? tua? mana satu?), aku dah mula gila nak melaram. Nak belajar make up, nak belajar pakai 'stylo' skit, macam-macam lah (maybe dah pandai cari duit sendiri).

Seingat aku, dulu.. tak suka sangat ber'pesen'. Malasla..Nak pakai baju lawa-lawa. Nak makeup. Huh? Sebab dulu masa kecik aku tomboykah? Pergi kelas masa kat unibersiti dulu pun boleh dikira hari yang aku betol-betol pakai 'proper'. Lebih senang pakai t-shirt dan jeans je. Pastu kena jalan kaki semua bagai. Lagi senang pakai se'simple' itu kan?

Even kerja pun, kadang-kadang je aku makeup. Kalau tak tepek bedak je la. Antara sebab-sebab aku jadi cam ni :

- malas nak makeup nanti lambat =P.

- kalau solat ke, kena sapu balik bedak bagai.

- malas sebab kening tak cukur lagi. *Eh ada kena mengena ke?

Tapi boleh je makeup kalau lambatkan? Tepek bedak dalam kereta mungkin? Kalau ada driver takpelah. Ni drive sendiri. Takkan nak makeup masa drive? Gila! =D

Sekarang aku dah macam gila ber'pesen'. Duk tengok web 'fashion' je. Nak pakai tapi rasa malu. Kenapa ada perasaan macam tu eik? Korang ada gak rasa cam tu?

Puas dah aku motivate diri aku sendiri supaya berani =D. Lantak p orang pandang ke kutuk ke apa kan?

Macam kelakarpun ada aku ni. Ye la buat apa nak malu kan?

Bila aku jumpa kawan lama-lama aku, ada je cakap aku dah lain. Dah ladies! erkkk??

Tadi duk jenguk-jenguk website, aku jumpa website StyleCovered. Suka lah cara dia pakai. Boleh ke aku melakukan transfomasi sepertinya? =D

Aku cilok gambar dia. Aku suka!

Hope u dun mind :)..

Eh tetiba! Sekarang aku berjaya la pakai selendang. Dulu selalu je cakap tak sesuai, sebab muka bulat :(.

So apa kata korang?

7 comments:

C!kpuanmuda said...

by.. mata aku berpinauuuuuuu

mushy shizzy gina said...

Wey org dah tak pakai selendang skang..orang pakai tudung indon tu hehehe..pakaila camtu baru Nur Kasih hehehe....

CiK By said...

cikpuanmuda : hahaha! saje je aku buat...pembawakan =P

gina : adala..sape kate takde..hahaha..aku dah pakai =P

Lynda said...

cantek je

CiK By said...

Lynda : eah? =D

khairul onggon said...

wah wah wah.. kurang2 ada peningkatan utk azam 2010 ni ehehehe.. tul tak?

CiK By said...

khairul onggon : 2010? lagi kena ada peningkatan =P up up up!! hihihi