Tuesday, November 10, 2009

Kulit sensitif?

Yerp. Aku memang jenis kulit sensitif.. Salah pakai sikit habis la badan mahupun muka. Sedih je kadang-kadang... Tengok orang lain leh je tukar-tukar pencuci muka. Pakai sabun lux pon ok :P. Bila dah meningkat dewasa ni, aku tak leh plak. Tatau la kenapa.

Start, aku guna dove dulu. Pastu blusher pon tak boleh. Foundation Maybelline pon tak boleh. Gatal-gatal jadinya.

Akibatnya aku jadi malas nak makeup. Ye la, lepas seketul..seketul jerawat naik. Kalau aku tak pakai, ok lak..

Erm sampai sekarang aku cari makeup yang sesuai. Aku tak try lagi MAC bagai..huhuhuhu

Badan pon macam tu. Kalau kena gigit nyamuk, siap lah! Habis parut. Pastu kesan parut tu pun lama nak hilang :(.

*sedih

Ada sesiapa tahu tips2 ke apa tak?

8 comments:

C!kpuanmuda said...

aku pun sama *sob*

CiK By said...

*tolong lap air mata :P. Sampai skang tatau solution *sob

kecik said...

minta nasihat doc :)

tuKang tuLis said...

try amik suplemen primrose oil..
i'allah...

CiK By said...

kecik~ dah pigi tapi takde penyelesaian

CiK By said...

tuKang tuLis ~ sudah di ambil~ tq =D

armouris said...

info tentang kulit berparut kat sini - Kulit Berparut

CiK By said...

armouris ~ ok..thanks..nanti terjah