Tuesday, December 1, 2009

Siapa cinta hati saya?

Dah lama tak buat tag.. Tengok-tengok kat blog Khairierahman..wat deeee... hihi..ops..dia menge'tag' aku? Disebabkan tag ni macam best! Mari kita buat =D


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Keluarga,duit =D (siapa tak nak hidup senang?), orang yang paling rapat..semestinya Abu (kalau tak ada Abu, patah kaki aku)


2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?

Cermin mata..hahaha! Gediks!


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?

erk? ni soalan berangan ni..hihihi..kat Disneyland mungkin =D. Saya hendak menjadi Cinderella...dan prince charmingnya?? =D

Bestnya! Kalau ada yang buat cam ni mesti aku fengsan!!




4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?

Erm dengan jujurnya..7 tahun...selepas itu kami tiada jodoh... Hubungan ini paling lama? *tidak. Semestinya paling lama selepas ini.*InsyaAllah


5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

Ya..saya sedang larut..hahahaha!


6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?

Mc Donald Cine Leasure/Ikea


7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?

Jangan bersedih lagi : La tahzan dan Tafsir Al-Quran :)


8. Nama penuh anda?

cari sendirik!! hahaha!


9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?

Kalau rahsia semuanya akan cerita kat mak. Kalau bab duit ayah =D


10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?

Bakal suami yang sedang memakai kain pelekat dan baju pagoda. Ahaks!


11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?


~ Baby

~ Ijan

~ CPM
(tak sangka aku ko dah glamer dengan nama ni * tepuk tangan)

~ Lin


~ Iz (baru rapat ;p)

~ Yana

~ Sue


~ Hazril


12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?

Ye untuk pakain kecik..Pakaian besar mesin basuh =D.


13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?

Semua saya mahu pergi! Jelajah Dunia!!


14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.


- adalah rakan pejabat
- adalah peneman bfast kadang-kadang
- rumahnya jauh di Puchong, ada lembu New Zealand
- seorang yang banyak cakap..hihihi
- seorang yang memakai spek,tinggi longlai ;P



15. 8 perkara yang saya gilai?

- Ahmad Dhani, Dewa

- Lagu-lagu Indon. Tidak kisah jika orang lain mengutuknya

- Filem-filem komedi dan romantik

- Jalan-jalan

- Shopping menghabiskan duit

- Edit gambar

- Baca novel (dah lama tak baca, malas!) dan blog

- Tengok orang cantik =D



16. Pelukan atau ciuman?

Dua-dualah baru syioook!!



17. 8 buah buku yang paling baru di baca?

Pergh kalau 8 buku, berpinau mata den.. Sekarang sedang membaca buku Jangan Bersedih ~ La tahzan


18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?

- Larut - Dewa

- Kosong - Dewa

- Airmata - Dewa

- Saat kau pergi - Vagetoz

- Pangeran Cinta - Dewa

- Mati aku mati - Dewa

- Perbedaan - Samsons

- Dengan Nafasmu - Samsons




19. mari main TAG orang lain.

M.A.L.A.S

6 comments:

Lynda said...

nama aku ada dlm list.ehehe

CiK By said...

Lynda : ada..napa terharukah?=D

Espresso Guy said...

Cik By... saya sgt2 bz, x sempat nk online sgt.. Btw saya sudah tukar number phone.. ada anda terima msg2 saya?

Anda tag saya yer... saya jwb directly kt anda sorg je laa... saya xde blog nk ngomel mcm awak... =p

P/S: mood nk ber'saya-awak' today... =p

CiK By said...

Espresso Guy : huhuh ada-ada..saya bukan taknak balas msg awak..saya tak cukup kredit hari tu muahahaha!

Saya tak taq awak la...Saya bgtahu orang saya rapat ngan awak.. hahahah! awak buat la blog * geli pulak awak saya..

hahaha! yang awak saya ni kenapa? awak dah ada gf ke..sebab tu awak pkatis ;p

angah iza said...

mcm best je tag ni...
nak copy leh x?
hehehhe

CiK By said...

angah iza : hambiklah~ =D