Thursday, January 28, 2010

Dear pembaca...

Dear pembaca, (ala-ala surat kepada majalah :D)

Saya Byzura mempunyai masalah yang saya tidak dapat selesaikan sampai sekarang. Masalah saya kadang-kadang membuatkan saya down.

Saya adalah pekerja salah sebuah syarikat Telekomunikasi di Kuala Lumpur. Masalah saya adalah tidak berjumpa dengan produk yang sesuai untuk muka saya.

Untuk pengetahuan, muka saya tidaklah mempunyai masalah jerawat yang teruk. Cuma di T zone sahaja.

Jerawat adalah biasa bagi perempuan-perempuan yang datang haid. Jerawat akan tumbuh bagaikan gunung berapi yang akan meletup.

Masalah besar saya adalah ingin melihat kulit muka saya sekata, glow dan nampak bersih dari segala parut-parut yang ada.

Muka saya banyak tahi lalat kecil. Jika ditambah dengan parut, saya rasa muka sayang sangat comot bagaikan budak comot makan ais krim Mat Kool, kawanku!

Saya ada cuba serum Gardens, tapi tidak berjaya.

Saya harap pembaca semua dapat mendengar rintihan saya..dan saya berharap agar pembaca dapat membantu saya. Tolongla saya..

Daripada:

Bai.

17 comments:

iZZie said...

kita sekapal la kak by.. nak suggest suh guna product apa pun dah tak tahu. inject botox jadi elok, kot?? muahahaha

Bai said...

iZZie : tu la..nak pakai ape? :( lap air mata..botox? duit? :P

angah iza said...

sama masalah ngan saya...
pakai la jenis apa2 krim pon,yg mahal...yg murah....hasil nye mengecewakan :(

Bai said...

angah liza : ye ke? tapi by tengok ok je..awak cantik!! auwww!! :P

bb7ady said...

sile try produk Kiehl's. tapi jgn beli terus. mintak sample dulu tau, Kiehl's SA akan bantu anda. ;)
harganya above RM80 la. mau cantek, buleh aja kan. hihi

Bai said...

bb7ady : boleh mintak sample eah? betul ke ni? kat mana eik? boleh menjawab? :D

Ena said...

sy pon x thu nak bantu sbb sy cumer ,enggunkan produk yg murah sajer.. hanya menggunakan olay total effect.. cream muke safi.. tu sajer.. masih tercari2 produk yg sesuai utk kulit muke sy yg semakin kering sejak akhir2 nie.. maklum la umur pun dah 30.. semakin menampakkan garis penuaan dah nie.. hu3x..

Bai said...

Ena : olay tu dgr ramai cakap bagus....huhuhu...boleh kurangkan..pakai pelembab siang malam kot..

bb7ady said...

ha'a buleh mintak sample produk Kiehls tu. FREE aje.
ikut pengalaman aku, SA kat Kiehl's One Utama, SOGO & KLCC okey. jgn g kat MidValley sombong gila mcam takmo layan.
terjah je kedai Kiehl's tu cakap nk tgk produk utk muka. nnt dorg akan suggest la produk2. pastu ckp kat dia nak try sample dulu tgk seswai ngn kulit ke tak. ;)

Bai said...

bb7ady : ooo ye ke? ok..nanti aku terjah...thanks nina..

aku dah tengok web dia td :D

Espresso Guy said...

Hmm... ko nk cari facial cleanser ataupun nk solve pimple ko beb?

Bai said...

Espresso Guy : jerawat time period je..parut + tak sekata..nak nampak glow :(

Umi jie said...

Kawin jer. Itu solution utk muka yg ada masalah jerawat. Heheheh

Bai said...

Umi jie : takde orang masuk minang..hihihihi

miss_N said...

guna safi rania..i dulu pon truk gak time period..pas try rania, alhamdulillah ok..u should try..murah pon murah.. =)

Bai said...

miss_N : ye ke? sesuai ke..?? Erm..nanti i cuba..i baru tukar produk ni..kang tukar lagi, lain lak jadinya :D

miss_N said...

yup..i sesuai..i jenis kulit sgt sensitif..tapi aritu men try je..risau gak memule tuh..tp alhamdulillah ok..ramai membe tegur kulit i da smakin bseri2..hee