Saturday, February 6, 2010

Di situ ada jalan di situ ada highway..

Buat masa sekarang, aku masih berfikir busines apa yang aku nak jalankan. Kalau ikutkan, aku suka busines dari hasil kerja aku sendiri.

Macam edit gambar...melukis..melukis kat muka orang..macam tu la planning aku.

Tapi, antara malas dan rajin je ni..hahaha! Aku biasalah..kuat tidur dan kuat makan. Nak nak sekarang ni..lagi kuat tidur. Hari ini sahaja aku dah bangun pukul 11 pagi..Lepas makan mesti aku tidur kaw kaw punya.

Takpa janji mak aku tak marah :D. Enjoy kenikmatan tidur sebelum kahwin. Pesanan ringkas dari aku..

Korang rasa busines apa yang paling kencang sekarang ni? Dan akan kencang pada masa panjang?

6 comments:

Ena said...

Mrmm.. klu tegah rajin symer mende leh settle kan!.. tp biler malas dtg menyerang!!.. hu3x..

Bai said...

Ena : penyakit malas memang susah nak buang...uhuhuhuhu

angah iza said...

bisnes tudung ??? hehhee :P

Bai said...

angah iza : tudung? lelong lelong :D

mimis said...

Emm.. jadikan hobi U sebagai business. Buat sesuatu yg anda minat.

Okies, from my experience kan. Dulu I suka mekapkan org sampai sanggup I pergi belajar mekap dr mak andam. Akhirnya dlm tempoh 2 thn I dpt buat wedding business kecil2an. Tapi biz nie skrg mmg tgh byk saingan. I love doing dis. Tapi malangnya atas sebab tertentu I dah terjual semua brg niaga butik pengantin I.

Semasa sebok buat wedding biz tu, suatu hari I terjumpa 1 blog cupcake. I tgk mmg cantik sgt cupcake tu. tetibe teringin sgt nk belajar. Finally I dpt belajar gaks wat cupcake. Eman bulan lepas belajar tu.. I terima order skit2.. biz cupcake ni mmg sampai skrg I buat. Actually I x berapa suka baking, tapi memandangkan I suka nak hias yg cantik2 atas cupcakes tu maka I teruskan biz ni. Tapi kualiti kek pon kenalah jaga gaks kan.

Skrg i mmg jobless. So I buat everything yg I suka yg boleh mendaangkan wang....

Fuhh.. panjang lebar bercerita.. ehe..

Bai said...

mimis : tu la..tengah fikir lagi...jangan hangat2 taik ayam je kan?

sayangnya bizz weeding tu...ye la skang semua banyak saingan...kita kena kreatif n rajin promo