Tuesday, March 2, 2010

Auto publish tutorial...

Dulu pun aku tak tahu nak buat auto publish. Godey punya godey baru aku tahu. So ada gak yang tanya aku ada gak time karang mengarang ni, walaupun kerja banyak.

Sebenarnya cara inilah yang aku lakukan. Buat auto publish...

Aku rasa semua orang tahu kot. Tak pa lah aku sharekan juga..

Selalunya aku akan guna time pagi-pagi aku datang kerja. Takpun hari ahad..tak pun tengahari.. Aku akan settingkan time..senang bukan? Tak adalah menganggu kerja!

Untuk pengguna blogspot. Sila tekan post option.

Then sila settingkan date and time seperti gambar di atas.


Taraaa. entry anda telah dischedulekan..


Untuk pengguna blogspot saja...wordpress aku tak tahu..


(jangan duk cerita blakang orang asyik blogging saja, sila jaga (moorning) sendiri :P. Hanya pengguna skype saja yang tahu icon ini..)



4 comments:

sue said...

hurm.. entry sue sume dok wat auto publish..
salam ziarah

sue said...

hurm.. entry sue sume dok wat auto publish..
salam ziarah

Bai said...

sue : auto publish senang...salam~ :D

Espresso Guy said...

bak skype id... =)