Friday, March 26, 2010

Beautiful Blogger Award!

Terima kasih bebanyak CPM aka Nora :D. Ni kawan baik Mak Bedah ni. Dulu sama-sama buat nakal :P. Dia tengah pregnant. Aku tatau la bila dia nak terberanak :D. Dah dekat, aku tengok still aktif blogging dan FB :P. Hihhihi. Ntah-ntah dah kot? Sebab, dia senyap je hari ini.

Aku rasa, ada 2 tag aku tak ambil. Bz memanjang. Dapat jenguk je. Pastu tutup window, jenguk ..pastu tutup lagi. Haihh!! Ni baru sempat nak berjalan jap.

Kalau weekend ni aku free, aku ambil tag-tag kamu semua ya? Jangan terasa ya dek non!!


1. Thank and link the person that gave you the award. DONE

2. State 7 things about yourself. (Penat mak perah otak soalan yang ni..kalau-kalau jawapan gediks tu haraplah maklum ya :P).

- Bila strees, suka tengok almari. Pastu rasa-rasa bersepah..habis semua baju aku turunkan. Pastu nyesal, kena kemas balik. Bila strees aku lagi suka mengemas dari memasak. Kang hangus tak jadi ke lagi aku hangin! :D.

- Bila nak tidur, aku suka kelip-kelip mata dalam gelap. Pastu lena sendiri.

- Tak suka tengok muka masa hari kedua period. Sebab, rasa diri ini hodoh gila.

- Bila buat kerja, aku tak berapa suka nak tangguh, kalau boleh siapkan. Tapi bila kemalasan menjelma, menjawablah aku!! Mulalah kerja tak ikhlas je.

- Aku suka pergi tasik bila aku dalam keresahan, berduka lara... Bila lama-lama tengok air dan luahkan sesuatu yang terpendam dalam hati, aku rasa tenang setenangnya. Balik solat, baca yassin. Datang mood insaf sekejap..Pastu harammmmmmmmm liat balik :D.

- Aku seorang yang agak pemalu. Tapi bila kenal, korang tak terlayan aku nyah!

- Aku kuat bersukan. Kalau ada tournement batu seremmmmban, aku masuk kot. Tu belum galah panjang. Sure aku masuk punyalah!

- Badan aku memang susah nak keluar angin. Kalau orang urut, orang tu yang nak muntah or keluarkan angin. Tapi kalau banyak sangat angin dalam badan aku ni, kentottt pun laju.

Pass this award on to 15 blogger's yo've discovered and think are fantastic (makkk ai banyaknya)

1. Iz - Ni kawan mak kat opis. Beliau amat menyukai Troy Erward Twilight. Kadang-kadang aku naik malu nak buka blog dia, buka je gambar Edward tak pakai baju :D.

2. Umi Jie - suka baca blog dia sebab banyak kata-kata nasihat. Dia juga adalah isteri kepada suami dan ibu yang cun kepada 5 orang anak lelaki.

3. Khairi - blog ko beautiful ke? Jubo .Hahahaha

4. Kak Tash - seorang tabah menjalani hidup.

5. Cik Ieja - kalau dia tak bz dia menulis...kalau dia bz or tak de mood..harammm. Aku tak tahu la dia perasan ke tak ada nama dia ni. Heh!

6. Dak Kecikk - Suka blog dia sebab ada lagu jiwang :P

7. Zie - Suka tengok gambar kiut miut dia.

8. Angah Iza - dia adalah seorang yang cantik.

9. Fabolous Farah - Sibuk duk minum herbal life dia :D. Kadang-kadang aku pun naik terliur.

10. Kak Diana Ishak - Perlu ke aku tag dia? Sesungguhnya dia sudah melawat blog aku. Hihihi. Suka baca blog dia sebab dia lawak :P.

11. Zati Hanani - Pergi Broga tak ajak! Nak ambil award di atas kejayaan ko naik bukit tu :D.

12. Asrol - Ntah apa dingomelkan oleh budak ni dalam blog :D.

13. Lin - Seorang yang mata sepek.. Asyik nak jumpa aku je. Tak jemu ke ko? Hahaha!

14. Sue - Tatau la dia aktif ke tak lagi mem'blogging' ni :D. Sibuk bawa anak dalam perut.

15. CT NORAMIZA - aku suka baca pasal cik embun :D


OK dah!!

6 comments:

.::WaNiE::. said...

hey beautiful hehehehhe

Cik Eija said...

Ait.. Aku perasan lah ada nama aku kt dlm list tag tu. Mcm ko gk, bukak tutup bukak tutup.. Terus tutup.. Last2 lupa. hehehe..

Bai said...

WaNiE : hahaha! :P

Cik Eija : hahaha! sila la buat :P

khairie rahman said...

kuang ajar kau. carut aku pulak. sial la. HAHAHAHA.

len kali nak bagi award kat aku, bagi yang 'HANDSOME BLOGGER'. baru tepat! HAHAHA

Bai said...

khairie rahman : hahaha! perasan gak ko ada nama ko..

aku tak pernah dapat handsome blogger la :P

Lynda said...

aku amik pic tu je la..yg lain aku tak wat leh?sbb takleh copy paste.ahhahaa