Wednesday, March 31, 2010

Pemandu yang tiada kesedaran sivik

Tengok gambar ini. Tenung-tenungkan, fikir-fikirkan?

Tahu lah nak cepat, semua kereta ko potong. Nak kata bini nak terberanak tak kot kan? Aku paling tak suka orang tak ikut turn. Senang-senang je potong setelah orang lain memulas perut racing nak beratur tunggu turn.

Nasib baik orang yang nak potong tu, aku. Aku himpit kereta depan pun last-last aku bagi ko potong. Redha je lah!

Kalau orang lain, ko dah kena pukimaaak dah. Tak pasal mak ko kena puki. Haih.

Ada satu lagi kes lori aku kena.

Memang terkena betul.

Lori tu potong 'q' pastu tak dapat-dapat. Bila turn aku, dia tahan. Dia buat muka sakit perut, nak cepat. Aku pun redha lagi, bagi je la. Last-last, dia gelak dengan kawan dia kat sebelah. Memang aku terasa bongok.

Agaknya muka aku penuh dengan keredhaan. Hahaha!

Lagi satu kes semalam, masa tengok bola.

Fan Selangor baling-baling sampah ke arah padang. Last-last tak puas hati, bangku kerusi plastik tu pun ko baling.

Itu belum lagi fan Kelantan ada. Lagi mamposssss.

Silap-silap dia baling 'bebola'.

Kan aku dah terpengaruh! Jawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabbbb~

8 comments:

aieOreo said...

uiceh..
bawak2 bertendang..eh..bertenang..
sabo3..

.::WaNiE::. said...

heheh paling marah potong queue kat tol lah, dah punya lama org beratur sedap jek datang nak potong

mmg harammmmmm

Bai said...

aieOreo : dah banyak kali bersabo..:D

Bai said...

WaNiE : sangat kan? mentang2 la kitaorang perempuan. main potong je..

memang sangat haram!

fabulous.farah said...

hoih2..kelantan tuh sensitip=p

kalo ngan laki aku aku soh dia follow dekat2 sampai dia takde space nak mencelah

.::WaNiE::. said...

beb, bukan kire perempuan jekk

masalahnya all the time laki aku yg bawak kete

dan maafff selalunya yg salu buat gini cina lagi2 yg naik keto besar2

Bai said...

f.f : hahaha minta maap org kelantan. Aku bukan pengutuk, tapi semangat diaorang yang amat tegar.

aku dah follow.last-last aku redha. sayang kereta aku ;(

Bai said...

WaNiE : untuk pengetahuan saudari.Gambar yang aku snap tu pun cinoooooooooooo