Monday, April 26, 2010

Tips keraskan tudung yang lembik sehalus sutera.

Ha ni mak nak bagi tips, supaya senang nak lipat tudung. Bukan lipat masuk dalam almari, tapi lipat masa nak pakai. Paham? orang kampung panggil kelepet tudung. Heh mana-mana lah.

Memang senang gila. Act, mak belajar ini masa induction kerja sekarang. Kawan sebilik mak pakai. Dia pakai yang lemon. So mak try, memang senang untuk kelepetkan tudung.

*pict google-ed

Mak pakai yang warna biru. Sebab, mak suka ke'original'an :D. Lagipun bau dia best sikit.

Ada orang spray then gosok. Tapi, mak lagi suka gosok tudung dulu elok-elok. Lepastu, spray tempat yang mak nak kelepetkan tadi. Biarkan beberapa saat. 20 saat ke, then pakai.

Tada!! Memang senang. Tudung ni memang sangat licin. Kalau nak kepelet, memang susahlah!!! Tapi bila pakai KLEEN, memang senang. Korang tak payah nak hembus-hembus angin untuk lenturkan bahagian atas tu hah *____*



.:. By .:.

16 comments:

tapai said...

ish3...pandainya cik bai ni....mcm tu dia kata muka mcm bonoto kuali...xpatut sungguh...huhuhuhu

Bai said...

tapai : :D.

angah iza said...

info yg sgt berguna...
tq...tq :P
pasni tak yah lg tiup2 tudung sampai tersembuh air liur :P

.::WaNiE::. said...

Waahhh tq tq tq atas tips ni

Bai said...

angah iza : pernah buat sampai tersembur air liur ke? hahaha lawak je ah :P

Bai said...

WaniE : sama sama :D

Jana said...

wahhh..segera cergas pegi beli!

ita cutevirus said...

bai,
sejak bile jadik model kleen ni??? huhuhuhu... member akak pown pakai ni jugak.. patut la tudung die asek tegak berdiri sajo...

jom join contest akak...

http://ita-cutevirus.blogspot.com/2010/04/contest-cari-8-n3-rahsia-ita.html

Bai said...

Jana : sila sila :D

Bai said...

ita cutevirus: hehehe. memang elok. tak payah nak repair2 dah.

ok nanti sya terjah

fabulous.farah said...

haha..tips kita sama~ tapi dulu zaman sekolah i pakai lilin jer.

Bai said...

f.f : tak pernah letak lilin. tapi pernah try. tak nampak keaslian kalau lili. keras kejong :D

mimis said...

bagus tips ni.. nak cubalah. tp kene beli kiwi clean dulu lah..

.yienn. said...

benda tu memang bagus pown.. tudung jadi elok! =)

Bai said...

mimis : sila-sila :D

Bai said...

.yien : ye ye betol!!!