Friday, May 14, 2010

Ko emo boleh, aku emo tak boleh?

Ni alkisah masa Piala Thomas!! Hahaha! Gila lama aku nak ungkit balik. Ada pemain Malaysia emo kan sebab penonton tu?? Erm..aku tak nak komen apa-apa. Memang kita kena pro bab-bab macam ini. Tapi come on la. Bila kalah, penonton nak mengamuk.

Aku pun boleh mengamuk sebenarnya kalau hampeh sangat main. Tapi kalau fikir stress beb!! Nak nak duduk di tengah-tengah gelanggang! Boleh kencing basah punya tau!!Expectation terlalu tinggi, tu yang boleh buat stress.

Ni based on pengalaman aku sendiri. Dari sekolah aku memang aktif sukan. Netball, lumba lari, bola baling dan badminton. Memang stress woit!! Memang kena ada kekuatan fizikal dan mental! Nak lawan bukan senang. Kalau time sekolah, paling takut pun kat sekolah sukanlah. Tentulah mereka hebat sebab tiap hari ada jadual untuk diaorang traning.

Masa main netball pun aku pernah menjerit. Konon otai lah kan? Gila malu kalau ingat balik. Yelah kalau korang tengok aku memang kurang marah. Tapi bila kat dalam padang auto, suara aku kuat macam pontianak :D.

Aku pernah marah penonton sebab aku nak shoot masa itu. Perlukan tumpuan yang sangat-sangat. Tapi bila orang jerit-jerit. Phsyco lebih. Aku mengamuklah. Korang bayangkan ada cikgu yang cakap aku lancau!!! Tak ke nak mengamuk? Nasib baiklah ko cikgu. Aku tahan sabar.

Then, bila main badminton lak. Tuhan je la tahu betapa gubranya aku. Cuak!! Nak-nak orang tengok di sekeliling kita!! Belum apa-apa ketiak dah basah T__T. Lain dengan main netball. Kalau netball ramai, so tak ada lah takut sangat. Tapi badminton!! Adoi boleh terkeluar jantung.Aku pernah serve, terketar-ketar macam kena parkinson tahu? ^__^.

Tak sabar nak tengok Malaysia ni. Cepatlah masa! sebenarnya tak sabar jumpa buah hati ^__^


.:. By .:.

9 comments:

Ena said...

hehhe..

akak ni tak la suke sangat tgk sukan tapi badminton nie akak suke plak layan.. lagi2 kalo tgk ngan hubby yg semangat sokmo.. :P

happy weekend!

.::WaNiE::. said...

hey hei kenapa ada yang berpotong tu

hahahha

chaiyokk mesiaa

.::WaNiE::. said...

aku dah komen ke belum
**garu2 kepala tak gatal**

xalimx said...

aku pun kadang2 nervous gak, lagi2 kalo dlm pertandingan...pertandingan ape? game....nama pun game, tp bile dlm pertandingan, ilang semua rasa malu, siap marah2 member....la ni jadi baik >.<

fabulous.farah said...

aktif nye ko bai..mesti badan berotot2=p

Bai said...

Ena : hehehe layan pun ok!!

Bai said...

WaNiE : itu adalah salah satu intipati rancangan..hahaha!

haih dah komen belum? sampai terlupa ko ye :P

Bai said...

xalimx: hahahah same la ngan aku :D.

gila otai

Bai said...

f.f : badan berotot? hadoiii taknak!!! tak sampai macam tu lagi :P. kang lagi aku tak kawin...sebab laki takot nak dekat..muahahahaha