Friday, June 18, 2010

Kasih seorang kakak...

*sila baca dengan nada pelahan, sambil dengar lagu kebahagian dan perpisahan sebagai background muzik.


Bila aku frust menonggeng (yang tak tertonggeng sangat), ramai yang bagi kata semangat. Terima kasih. Aku hargai semua itu.


Sampaikan aku sekarang dijadikan seolah-olah seperti seorang 'puteri'. Mungkin kerana, diaorang taknak peristiwa tersebut terjadi lagi ke atas aku. Terima kasih.


Salah seorang yang suka ajak aku shopping, menghabiskan duit, jalan-jalan dan suka pergi makan-makan naikkan semangat adalah akak aku. Walaupun, aku selalu kutuk dia dalam belog. Selalu gaduh-gaduh dengan dia. Kiteorang baik sebenarnya. Sangat rapat.


So, jangan salah faham.


Dialah juga orang yang berusaha memulihkan semangat aku dulu. Dia ajak aku pergi bercuti. Dan pembelanjaan pergi-balik, dia yang sediakan. Aku bawa duit belanja je. Terima kasih kakak.


Dan kelmarin, masa aku sakit hati sangat dan geram. Aku jadi macam nak nangis. Sedih. Biasalah aku kan cengeng. Kakak aku sms. Tanya nak makan sama tak. Dia sanggup turun KL.


Dalam hati berkata, oh dia tahu aku tengah bersedih.Sentiasa tahu.


Masa tu aku memang tak ada mood nak makan. Tapi, disebabkan kakak aku dah tanya....panjangje kaki ni nak melangkah..


Dia senantiasa mendengar luahan hati ini... Dia sentiasa menceriakan hidup ini. Gaduh sampai muncung-muncung mulut, lepas tu baik dan dia sanggup belikan atau bagi something untuk buatkan aku tersenyum.


Katanya, dia lagi banyak dugaan yang dia tempuh. Yes I know. Sebab, semua kisah suka duka dia aku yang simpan.


Terima kasih kakak. Dialah satu-satunya kakak aku. *berlinang air mata*



Tak boleh nak sambung. Kang banjir pulak.. wakakaka gilak jiwang.






.:. By .:.

16 comments:

fabulous.farah said...

huhuhu..betul..wpon kawan ramai2 xleh lawan kakak seorang

~AmyLiana8886~ said...

lor....ingatkan panjabg..belum sampai corus pun lagu tu..baiknyer kakak awk..sedihnyer xleh merasa kakak..xde kakak..huhu..

Bai said...

f.f : :D. dia sangat memahami kan?

Bai said...

Amy : hehehe...cari kakak angkat..huhuhuu

Madi @ Aed said...

huhu..sedih..behnye ade kakak..mujur aku ade f.f. sorang..adik pon jadi..:p

ellenyna said...

tak penah rasa ada kakak. tp mama el slaku kakak. hehe same la jgak. :P

Lynda said...

dia everythin kan

Bai said...

Madi : ok lah tu...ada tempat luahkan perasaan kan?

Bai said...

ellenyna : mak pun ok..if mak jadi macam kakak :)sama je. asalkan mereka perempuan..hihihi

Bai said...

Lynda : yerp! :)

xalimx said...

Aku takde akak, tapi ada akak ipar...tak sama

Bai said...

xalimx : takpe aku leh jadi akak ko.. *blushing tahap dewa*

SheLLy said...

bestnya dpt luahkn..aku...errmm hanya mampu pendam dlm tangisan sj...

Bai said...

SheLLy : kalau aku ada, mesti ko cerita kan? :(...

janganlah pendam...

xalimx said...

ko jadi akak aku??? kalo jadi akak aku, dah macam kembar abg aku....tahun lahir sama..wakakaka

Bai said...

xalimx : wat??? kko ade abg?? oh adik ku alim meh sini kat kakak :D