Friday, June 25, 2010

Nyonya Nonarobai : Perlukah anda tag kawan anda dengan gambar duit di FB supaya kawan2 anda taksub dengan duit?

-Nyonya Nonarobai-
*Ini contoh ok? Jangan ada yang copy paste buat tagging pulak.


Aku rasa tag-tag gambar seperti gambar di atas, dah banyak dah sekarang. Nak-nak kat FB. Orang ini tag, orang tu tag. Pening kepala aku tengok duit.



Apa yang ko nak maksudkan dengan gambar duit yang ko tag tu? Nak bagi orang duit? Nak bagi orang peluang? Oh ok tu cara ko lah kan?? Tapi, bagi aku ko buat semakkkk. Tahu semak?



Kalau ko tag gambar produk ke ok. Itu adalah strategi pemasaran. Itu aku tak kisah. Tapi, duit aku rasa sangat annoying.



Bagi aku lah kan, kalau ko nak ajak orang business tak payah macam tu. Ko nak kaburkan mata orang dengan duit? Tapi, strategi ko tak ada. Bila orang tak nak ko maki hamun. Sikit-sikit ko nak gaduh.



Bukan dengan orang yang ko tak kenal je gaduh. Tapi, dengan sedara mara, ipar duai, kawan-kawan pun ko nak gaduh. Strategi mendeee tu de??



Cuba balik, ko lepak-lepak, ko goyang kaki, ko fikir strategi ko. Strategi lain. Ini asyik tag orang kat FB. Mungkin ko rasa network besar kat FB, itu pasal ko tag gambar duit. Tapi, cubalah tag gambar pergi melancong ke apa ke selain dari duit la. ... Paham?




Then ko fikirlah macam mana. Aku malas nak ajar.






p/s : kalau ko lakukan benda tu dengan ikhlas, maka benda tu akan jadi baik. Tapi, kalau ko tak ikhlas, aku rasa baik ko tak yah berlakon. Nanti ko jadi hipokrit.

p/s : boleh tak kalau aku jual spender, pastu aku nak tag orang gambar spender tu? :D



.:. By .:.

4 comments:

fabulous.farah said...

hahahaha..boleh..tapi sape nak jadi model? ko ke bai?hahah

larikkk~~~~

SheLLy said...

aha!!..aku stujuu!!..aku sgttt lerr annoyed ngan org jenis cengitu...

Bai said...

f.f : kalo aku jadi model sure la orang lain larik. hahaha. terkejut kot tengok aku. :B

Bai said...

sheLLy : tahu takpe...huhuhuhu