Thursday, July 8, 2010

Bila cerita ex bf nak habis?



Oh woooah, oh woooooah, oh wooooah, oh.
You know you love me, I know you care....



Ini bukanlah ringing tone kepada sesiapa. Bukan kepada my baby *muntah hijo panggil baby* dan bukan juga kepada ex-ex bf. Ni bunyi ringing tone untuk sms.


Pada pukul 12 malam. Tepat. Tiba-tiba bunyi lagu seperti di atas berbunyi....


Tengah lena tahap air liur basi kat tepi pipi ni hokeh??!!


Mata kuyu-kuyu baca sms..


" Eh xxx dah bertunang ke? Aku nampak xxx kat facebook...pastu aku baca-baca komen semuanya cakap dia dah tunang... betul ke weh??"


"la mana aku tahu..." dalam mengantuk pun masih lagi membalas sms tersebut..


"la takkan ko tak tahu...ko tak berhubung ke dengan dia??? Terus lenyap macam tu?"


Untuk pengetahuan, aku memang dah lama tak tahu cerita. Tonggang terbalik ke dia aku tak tahu.Nombor telefon pun aku dah lupa. Aku dah delete :D. Tapi, makwe dia ada nak kawan ngan aku.

Boleh?


p/s : nice friend with u. Wak luuuu! Aku nak sentap pagi-pagi ni apsal?




.:. By .:.

8 comments:

Anonymous said...

huhuuu bila nk abis??bila ko berhenti menulis pasal dia la...cara ko tulis kat atas tu je dah menunjukkn ko mmg amik tau n mmg nk tau pasal mereka.yg benar mmg pahit nk diterima..dorg nk kawan ngan ko tu kira ok la tu...drp sombong?? dah bukan jodoh ko...jaga bf ko baik2 sudeh~

Bai said...

Anonymous : aku amik tahu? sabau je la ko ni.... kalo ko nak, ko la kawan ngan diaorang.

fabulous.farah said...

hahaha..ex adalah ex..dah tak boleh nak upgrade jadi kawan dah. kalo aku la. bukan ade perasaan ke ape, tapi memang dah xboleh jadi kawan dah. bukan dendam ke ape. orang nak cakap sombong pon sombong lah. tapi memang dah tak boleh berkawan. aku paham dah ko bai..

Bai said...

f.f : hahaha ye betul. bila tinggal ko pandai...tp lama-lama ko nak berkawan. apakah? hoh! emo! nasib baik ko paham :D.

Yerp tak dendam apa apa dah.jangan ganggu hidup aku sudah! noktah!Tapi,kalau nak kawan cara baik..silakan~ tp kalo nak kepochi. simpanlah hajat tu.

.::WaNiE::. said...

aku sebenarnya jeles tengok anon ngn farah ni komen panjang panjang jadi aku pun nak komen panjang panjang. Kalau merapu sangat ko mahapkan jelah ye.

Apa ye aku nak komen.

Kenapa anony tu cakap macam tu?

hmmmmmmmmmm

aku tak amik tau hal ex-bf aku langsung, tp kadang kadang bila terlampau bosan sekali setahun aku tengok gak fb dia

oh dah ada gf

itu jelah. xkan la nak stalk life org pulak. macam xdek life sendiri pulak ye dak.

kenapa bila kita act mcm tak kisah, org kata kita cuba hide something. tapi kalau kita tunjuk macam kita kisah org kata kita over dah takdek apa-apa pun nak sentap2

sebenarnya bukan hal ex tu yg menyakitkan tp kalau ada kawan2 yg mcm ni yg menyakitkan

bila kita ok, cakap kita hiding our own feelings, bila kita tak ok, pun tak boleh jugak

haaaa puas ati aku dapat taip komen panjang2 hahahaha

Bai said...

WaNiE : hahaha. berair biji mata aku baca komen ko. tergelak aku weh!!!

tu la pasal.nape lak macam tu kan? kepoh gila..kita cool je kan kan? pelik manusia ni..


aku clap untuk ko. pertama kali aku rasa ko komen panjang.. hahaha!

Anonymous said...

apelah korg semua ni..perkara celah gigi pun nak cite dh kecoh..Bak kate WANIE "kenapa bila kita act mcm tak kisah, org kata kita cuba hide something. tapi kalau kita tunjuk macam kita kisah org kata kita over dah takdek apa-apa pun nak sentap2".. tp masalahnye nape perlu ke jadikan tajuk blog Cik By...

Bai said...

Anonymous : hahaha. lawakla ko ni. siapa yang kecoh skang? adoila. suka hati lah, belog aku. kalau tak puas hati ko buat belog sendiri. meroyanlah sendiri. hokeh?