Tuesday, July 27, 2010

Tajuk Tambak Johor Tanjung Puteri Selat Tebrau Lautnya Biru..

Ewah! Mentang-mentang baru balik dari JB, aku dah pandai nyanyi lagu Tanjung Puteri. Letih masih tak hilang. Lama sungguh. Tu baru buat kat JB. Kalau buat kat Kelantan ke Kedah ke.. 'Wajib' kena cuti seminggu :D.


Sampai je kat JB, terus mengadap hotel. Check in. Tak ramai yang sampai. Nampak Kelab dari Kelantan, Selangor, Sabah, Sarawak dan Kuala Lumpur je. Lain belum sampai.

Kitaorang menginap di sini selama 4 hari 3 malam. 5 star eik? Aku bukan tahu sangat 5 star ke apa. Janji tidur lena. Kentut lepas. Tapi standard hotel, dah tak ada tandas cangkung. Mencik!

Aku rasa hotel ni bukan 5 star. Tak setanding JW Marriot pon.


Cuma ada satu kelebihan,bawah bilik ada tempat bebas cukai hokeh! Banyak wine! :P


Ni perkarangan Palm Bistro. Ramai gak orang lepak pada waktu malam. Orang yang nyanyi tu pun boleh tahan sedap. Aku tak turun la dengar dari bilik je.


Tu nampak Singapore. Sayup-sayup memanggil.


Kelihatan malu-malu sebab ramai orang di situ. Hahahahahaktuih!

Ni masa nak check in. Dah tahu ramai para atlit, silalah buat persiapan awal-awal. Ni bilik tengah kemas la apa la. Nak dekat 2 jam gak tunggu. Tapi, nasib baik boleh lepak duduk macam ni. Bergosip la jawabnya -_-". Perempuan~


Dan inilah bilik saya. Satu bilik, dua orang. Tidur kejap. Then, pergi melawat tapak peperangan.



p/s : day-day seterusnya akan menyusul kemudian.



.:. By .:.

6 comments:

Lynda said...

tambak johor la

Bai said...

Lynda : hahaha tambak eik? mana tahu. copy paste je dari lirik online :P

Lynda said...

hahahahah..marah org johor tau

fabulous.farah said...

hehe..bahaya gak copy paste ni..=p
pegi s'pore x?

Bai said...

Lynda : ya ampun :D

Bai said...

f.f : tu la nasib baik sekerat je. ahahaha.

tunggu episod lain. haha.