Tuesday, August 10, 2010

Al Rawsha, makanan pak Arab.

Jom! Aku nak dedahkan cerita makan kat Al Rawsha(dekat dengan Jalan Damai, depan kelab Aman). Mak Tam ajak lunch sama semalam. Dia dari JB, ada meeting kat Putrajaya.


Picture aku tak tangkap pun. Malu dengan Mak Tam dan Pak Tam aku. Kekekeke. So aku google-ed je eah apa aku makan..

Beer! Ok tipu. Ni air apa ntah. Air Mak Tam dan Pak Tam. Aku ice lemon tea je. Takot nak order pelik-pelik. Nanti aku mabok, tak boleh drive :D.


one set nasi + ayam, dan nasi + kambing. Aku makan nasi + kambing (aku tak tahu nama dia apa, datang-datang dah terhidang). Satu pinggan tu boleh share 2 orang makan pak Arab tu cakap. Tapi, bagi aku 4 orang makan pun boleh.



Ni apa pak tam? Owh ini susu mashammmmmmmmmmm. Sedap rupanya. Bau lembu :D.



Ni daging kambing, ayam dan ikan.


Salad boleh makan dengan susu masam.

Ni rupanya bilik tu. Takot aku nak masuk. Macam rumah Pak Arab yang besar lagi gagah, berjanggut...gagagaga. Masa nak masuk tu aku siap baca selawat bagai. Aku ni mudah terkejut kalau jumpa Pak Arab gagah perkasa. Tak pasal aku ciput lari, sambil selak kain baju kurung.


Rupanya ada surprise party. Nasib baik aku tak wish kat Pak Tam. Sebab aku nampak dari jauh Azlan je. Buka FB, rupanya besday Mak Tam aku :D. Bertuah punya anak sedara!


*



*



*



*


*



Dan barang yang dipesan!!



















2 kotak besar! Dalamnya dirahsiakan! :P


*pict google-ed

.:. By .:.

7 comments:

ikiqzana said...

aritu gan opismate dh makan kt restoran Al-rawsha ni.. mmg sedap.

Bai said...

ikiqzana : aah ah sedap!!! harga pun ok :)

Mimis said...

Betulll..

I pun baru pegi mkn kat kedai pak Arab last week area Seri Kembangan. memang 1 pinggan tu boleh share 2 org. Ayam pun memang besar. Tapi rasa nyer biasa ajee.. tapi tak tauu la kot kat tmpat yg U pegi mkn tu sedap.. hmmm..

Bai said...

Mimis : sedap...try la. popular nasi kedai pak arab jalan damai ni..

fabulous.farah said...

hahaha..aku pon xpernah tahu bday pak cik n makcik2 aku..berapa bintang nasi + kambing? terliur~~~~
tak pernah makan kat sini

Bai said...

f.f : aku bagi 4 bintang. aku tak cuba lain2 lagi. kambing tu memang sedappppppp...


try la. ajak en abe.

D'Anugerah said...

wahh.. minum bir halal... hahaha....