Monday, August 30, 2010

Erti Cinta : Part 1

Tajuk entry ni bukan bermaksud ini adalah erti cinta sebenar. Bukan cinta yang diagung-agungkan. Sebab, aku suka akan lagu Erti Cinta dari Maya Karin. Pernah dengar tak?



Ya setelah sekian lama mengumpul kekuatan untuk bercerita di sini. Bukanlah untuk menunjuk, cuma hendak sharekan detik detik itu. Hari ini tepat pukul 1.34 pagi aku menaip :). Aku akan share kan! *ketar lutut juga*



Tetapi, bila aku jenguk di blog Nurul Huda dan aku terjumpa kata-kata ini : jodoh itu rahsia Allah dan itulah yang terbaik buat kita dan juga dugaan buat kita. Kata-kata ini menguatkan keyakinan aku untuk bercerita. Ya itu semua rahsia Allah! Kita hanya merancang dan tuhan akan menentukan :). *skema aku hari ini*



Ok let start. Macam mimpi pun ada. Its happen around July! Bila dia menyatakan hajat kepada mak dan ayah. Im so happy! Tapi mak pesan, jangan happy sangat. Ye dalam hati aku, aku bersyukur!




Sangat-sangat bersyukur! Terima kasih Tuhan!



Dan pada 01.08.10,


Cincin disarungkan ke jari tanda dirisik ;) (nak tahu betapa ketarnya aku?).



Masih jauh perjalanan. Masih banyak dugaan. Tapi, doakan yang baik-baik saja! InsyaAllah. Doakan sesama ya!




p/s : tetiba teringat waktu baru bekenalan dulu. Dia bagi lirik lagu :

apakata kita ambil sedikit masa
untuk mengenali sesama kita dengan lanjutnya
dan jika kau rasa apa yang ku rasa
ayuh kita ke bab ke-2 dan seterusnya


Apa ko ingat aku gadis hiphop ke? =D

.:. By .:.

16 comments:

fabulous.farah said...

wow..reveal sudah. congrats. dah jadi tunang orang nak dekat sebulan dah la maknenye.

z@ti said...

betullah aritu aku teka do dirisik dan dipinang...hehe...congrates bai...doakan utk aku gak ek =)

miss YS said...

thaniah kak... :)

Bai said...

f.f : belum lagik ! :P hahaha.

thanks :)

C!kpuanmuda® said...

risik la uols.. belum tunang.. ngeh... by, aku tolong jawabkan :p

congrats babe.. nanti ko kawin aku gi k... ;)

Bai said...

z@ti : yang diteka tu salah la. hahaha

thanks =). Aku sentiasa doakan kawan2 aku bahagia. InsyaAllah. amin.

Bai said...

miss YS : me kasih =)

Bai said...

CPM : Hahaha. ye risik baru =).

ok! Tak kira ko kena datang time kahwin!

Thanks babe! LOVE!

ayu kama said...

terbaik la kak by!!! CONGRATES!!!

Bai said...

ayu kama : me kasih Ayu :)

Cik Eija said...

Cik by.. igt thn dpn yer.. :)

Nora a.k.a Aira said...

blogwalking. congrtas =) mesti debar kan :)

Bai said...

Cik Eija : insyaAllah ;)

Bai said...

Nora : thanks! hahaha. sangat! lalala

driedroses said...

hoi! ahahaha.. akhirnya reveal jugak! nak pecah dada simpan rahasia..hahaha

Bai said...

driedroses : hahaha! tau takpe :P.