Monday, August 23, 2010

Eyebrow threading, anyone?

My sis cakap, "pergilah...kening dah macam shin chan. Tebal je tak berbentuk langsung.."


Mak cakap, " jangan nanti kahwin baru buat. Nanti tak nampak seri.."


Pulak. Tapi kalau pergi, teringin threading kat kedai India. Orang cakap, better pergi kedai India eik?


Guna benang. Sakit ke kalau threading? Ada sesiapa pernah buat? Nak tahu gak macam mana rasa. Macam mana kesan. etc etc. Tolong-tolong.


*pict google-ed


.:. By .:.

16 comments:

.::WaNiE::. said...

huhuhu xpenahhh

Bai said...

WaNiE : jom cuba! =D

fabulous.farah said...

huhu..jom cuba..tapi orang kata kaloxbiasa buat baik try buat dulu sekali, bila nak kawen nanti buat lagi sekali.

msmilo said...

by.. aku penah cube threading .. tp bukan eye brow threading ...

aku thread mende lain .. hahaha

Mademoiselle Ctiey said...

ct penah buat kt kedai india.. dier gune benang.. sakit wooo.. better cabut kening takdela sakit sgt... dahle tue dier wat nipis giler.. tp maybe tgk orang kot.. ada yg wat tak sakit.. maybe... tp kalo orang yang pandai wat mmg cantik.. coz dier tak nipiskan kening.. just shaping kening je..

lucy said...

hye!

i juz read ur blog..
salam perkenalan! :)

anyway, back 2 ur post, i mmg buat threading for myself..
i suggest go 2 indian shop..if u kt KL, go 2 Bangsar area..even PJ pon byk..kalu u org PJ, i bleh suggest my threading place..hehehe..

better u try buat dlu now, then 3 days b4 ur wedding u buat balik..
1st time mmg sakit, i x nafikan..tp once u dah biasa, rilek jek!! :)

ala, sakit beranak pon kita bleh tahan, ni threading jek!! *kasik semangat!! lalala*

Lady of Leisure said...

dulu selalu buat threading ni.. sakit giler hhaha.. sambil dia buat tu sambil air mata ku mengalir.. tsk tsk tsk tapi nak lawa buat la jugak..
tapi mmg betul, threading kene buat dengan orang india, memang puas hati hasilnya.. macam i lepas buat tu merah skit kulit tempat threading tu but kejap je..
tapi lambat nak naik balik tu yg best..now dah tak buat sebab i jenis tak tahan sakit.. skrg ni kalau tengah facial my beautician akan pluck kening i.. pluck and cukur and gunting skit hehe..

Bai said...

f.f : jom!! tapi takot =D. tu la macam nak buat dulu nak rasa sakitnya.

Bai said...

msmilo : ops!! ko threading ape? sakit?

Bai said...

Mademoiselle Ctiey : ye ke? ades... kus semangat..


erm tak nak buat nipis sgt..cabut pun dah sakit. ni pulak threading eik? huhu

Bai said...

lucy : Salam perkenalan! Thanks


hahaha! takot ni. Kalau kat PJ area mana? My fren suggest kat area Bangsar jalan telawi.


Ok tak dia buat?

Bai said...

Lady : hehehehe. sakit ke? ades Lady pun mengalir air mata. Ni kan pulak saya. Cukur pun tak pernah. Cabut tu pernah sehelai dua, kawan cabutkan..dia geram. Tu pun duk ouch ouch. ahahaha!

Tu la ramai cakap kedai India lawa dia buat. Erm fikir kan sakit. Ada aku cancel pulak nanti. Hahahah!

lucy said...

dkt blakang FAM je...
i mmg regular kt situ..

ala, ms 1st time, i pon takot gak..
tp nak cantik punya pasal, u have to suffer for beauty bebeh!
hehehe... dah biasa buat, ok lah..
tp jgn buat ms u period, lg teruk sakit dia!! :)

Bai said...

lucy : blakang FAM. Kalau u sudi share me nama kedai tu...

oh yeke? tatau lak masa period lagi sakit. Oh elakkan lah. Hihihi.

neway thanks babe!

si.repek.comot.hodoh said...

hai i'm blog walking.. i sbenar tgh duk cri threading area kemaman. tp xjumpa.. anybody yg tau area cni kt mne erk..

Shuera Ahmad said...

Hai Lucy ! indian shop bt threading area masjid jamek kat mna ye??