Friday, August 27, 2010

Tolonglah jangan bergesel dalam lrt, wahai lelaki.

Ops! Bukan semua lelaki ok. Kepada lelaki yang suka bergesel di luar sana sahaja.


Dear lelaki suka bergesel,


Boleh tak hentikan perlakuan yang suka bergesel dalam LRT? Kesian wanita yang tak bersalah.


Macam ni ceritanya. Semalam masa naik lrt, sampai di station Bangsar..ada seorang perempuan ni naik dengan seorang lelaki. Memang lelaki tu macam nak menyending je dengan perempuan ni. Perempuan ni, mungkin pangkat adik kepada aku..


Aku perhatikan je. Aku ingat boyfriend adik tu, sebab memang lelaki tu dekat je. Siap tangan dia atas bahu perempuan tu sambil memegang tiang. Tapi, bila aku tengok muka adik tu kerut-kerut. Aku rasa dah lain!


Lepas tu aku nampak lelaki tu raba-raba adik ni. Serius! Aku tengok geram je!! Aku terus tarik adik tu masuk depan aku. Aku bisik kat adik tu, "masuk sini".


Adik tu tengah jalan ke arah aku pun, lelaki tu sempat nak raba! Aku geram aku terus pergi dekat telinga dia aku cakap "stupid!".


Terus lelaki tu serba salah sebab aku dah tahu perlakuan dia tu. Nak kata adik tu pakai seksi tak juga. Memang tak pakai seksi pun!


Lepas tu aku jeling je kat lelaki tu. Mata dia melilau-lilau serba salah. Sampai Masjid Jamek dia turun.


Aku tanya adik tu, "Dia raba awak kan?"


"aah ah kak...tapi saya cover dengan beg...saya takut..terima kasih kak"


Hey lelaki!!! Tolong lah!! Ni aku nak bagi pantun!


Don't play with bird!

Nanti aku sepak ko punya bird!!!



Disebabkan puasa aku baik sikit ganti dengan perkataan bird. Kalau tak K **** lah keluar kat pantun aku nih!


.:. By .:.

11 comments:

fabulous.farah said...

eeeeeeeeeee..potong je lah itu bird. bia sengsara tak berbini

Xora said...

KAMU PENYELAMAT!! harap ramai lagi yg berani tolong golongan hawa cam kita...

Bai said...

f.f : kan? sakit hati ni tengok.

Bai said...

Xora : kesian budak tu. kemek kemek muka. dia tak berani nak marah.

mysarah said...

comel pantun tu! hehehe

eh berani u eh. nasib baik laki tu tak wat apa2 kat u lak. klo tak, ilang la die punya bird tu! haha

bangang punya jantan!

.::WaNiE::. said...

huhuhu aku cakap dah

mcm mana keras pun ppn kalau kene mesti kerut2 muka nak nangis takut n all

sama cam aku bila kene maki dlm hati tak berani. then nangis..

huhuhu

bagus ko tlg adik tu. hape punye jantan !!!!!

Bai said...

mysarah : tak berani gak... huhuhu tak pasal nanti dia raba tetek i lak :D.

Tapi disebabkan semangat super girl yang ada ni.. i tegur gak. hahahah!

memang bangang! kesian adik tu

Bai said...

WaNiE : aku tak leh tengok semalam. muka laki tu dah la stim semacam.

Memang bangang!

jie musa said...

Bai, kak jie suka pantun tu
hehehehe

Bai said...

Kak Jie : pantun create malam tadi sebelum tidu :P.

Anonymous said...

saya pun pernah kena kak..x tau na buat apa dalam lrt sesak2