Thursday, September 30, 2010

Ermmm ermmm... lagi 10 hari.

Mungkin bloger-bloger/pembaca/rakan-rakan yang tahu pasal belog ini adalah orang yang lagi bertuah daripada kawan di facebook mahupun di luar. Kebanyakkan cerita diluahkan di sini. Di belog kesayangan. Sayang sampai bila, belum tentu.


Bila difikirkan majlis itu, hati ini mula berdebar... Risau...Sejuk tangan. Gila melampau perempuan ni =D.


Lagi 10 hari!! Nah sekarang bilang sendiri berapa hari lagi untuk majlis itu. Then, terbongkarlah rahsia untuk tarikh keramat itu. Keramat? InsyaAllah.


Kalau nak fikirkan pasal dugaan pula adalah juga. Tipulah kalau tak ada kan? Sangat-sangat menguji kesabaran dan ketabahan hati. Bila masuk fasa ini, betullah kata orang... fasa yang mengenali hati budi lagi dan lagi dan lagi.


Dan ada good news! Tapi, tak tahu di mana kebenaran untuk good news itu lagi. Tunggu dan berdoa.


Semalam, call mak tanya itu ini... Nanti hari Sabtu followup balik dengan mak apa yang perlu done.


Oh majlis itu tak grand pun. Hanyalah sederhana. Tapi tahap tetamu nak datang dah macam nak kahwin! Semangat betul diaorang ni!! Tapi tak tahu lah berapa ramai nak datang nanti.


Ermm... ye aku tengah membilang hari. Dan memikirkan sempat ke aku buat semua persiapan? Lainlah kalau aku ada adik perempuan ke. Boleh gak buli suruh dia siapkan doorgift...


Ermmm... mak boleh beranak lagi seorang lagi tak? Tapi nak yang basar terus. Hahaha!


.:. By .:.

10 comments:

Lady of Leisure said...

moga semuanya berjalan lancar.. :)

Bai said...

Lady : Thanks sis, dah banyak u wish. Thanks a lot. Amin~

Madi @ Aed said...

doa dari jauh..aminn~~;)

Bai said...

Madi : mekasih Madi ;). How's ur majlis?

SheLLy said...

lar...ko nk adik yg dh besar ke?..pinjam la adik wak ajim....hehehe!!

littlehumblelynn said...

by,

banyak sgt ke door gift,mah akak tlg..bungkuske pintal ke..serius nih@@sian kat by..

htr ke ampang..aci?

Bai said...

SheLLy : ye la ade ade ade? wak ajim, adiknya lelaki dong! =P

Bai said...

Kak Lynn : tak ada lah banyak sangat... benda remeh tu kena ketabahan yang tinggi nak mengadap. hahaha


thanks kak. takpe. nanti sabtu ni by try mengadap. semua brg kat kampung lagik! hehehehe

Madi @ Aed said...

alhamdulillah..lancar..semoga berjalan lancar majlis ko nnt..doa byk2..gdlak bai!;)

Bai said...

Madi : alhamdulillah... me kasih Madi... amin ;)