Thursday, October 28, 2010

Resipi Puding Roti : By

Nah resipi!

4 bijik telur
4 keping roti
satu tin susu cair
satu cawan gula (Taknak manis 1/2 cawan je, sebab koktail buah-buahan tu kan ada air..so manis juga)
1 cawan kismis. Nak lagi sedap letak walnut.
1 sudu kecil esen vanila.


Rendam roti dengan air(jangan lama sangat, just nak lembapkan aje). Then kacau semua dalam satu adunan. Dah hancur sebati semuanya(kalau aku suka tak hancur sangat...nanti rasa kepingan roti..yum yum), tuang dalam bekas. Then tabur kismis + walnut. Bakar 150° dalam 30 minit. Agak-agak nak kerak skit..tambah lagi masa tu. Lagi kerak lagi sedappppp.


Koktail

*pict google-ed*
tak sempat nak snap, habis. Anak buah selambe minum, letak ais ;).


1 tin koktail buah-buahan.
1 tin susu cair.

Tuang dua-dua bahan dalam periuk, kacau sampai pekat. Api kena pelahan ok dan kacau sampai lebam =D. Kalau tinggal, berketul!

*potong puding dan tuang koktail ke atas puding!* Ikut korang, rasa nak sejuk letak dalam peti.


Selamat mencuba dan menjamu selera!


p/s : nanti aku update step pamendar ball. Aku dah terjumpa gambar antara step 5-6.

.:. By .:.

6 comments:

Asrol said...

Macam mudah jerk.. Tapi x berani nak wat.. kikiki.. pembakar ada kat umah.. xtau elok lagi ke x.. muahaha...

zack_blossom said...

wah...fav kite ni..blh try wat..

(bai..cantik la header baru..ske2)

Bai said...

Asrol : mudah je...buatlah yakin boleh! =D pastu bawa sini

Bai said...

zack_blossom : boleh...

me kasih Zack! =D

mrs.spicy said...

nanti nak try aku update kat blog. ngehe

Bai said...

mrs.spicy : okeh! =D