Thursday, October 28, 2010

Songket, Lace dan Kaftan...mana satu??

Ni mood verangan ok! Tapi kalau betul apa salahnya. Hahaha. Kalau nak tahu, aku memang suka songket... Sangat suka! Kalau diberi rezeki, memang nak pakai songket bila nikah nanti. Tskkk.. jauhnya aku berangan. Tak..tak..ni dari dulu lagi jadi impian aku sebelum dengan x bf dulu.


Kalau pakai songket, nampak kemelayuan, nampak keaslian, nampak keanggunan, nampak kejelitaan, nampak keseksian...owhhhh~ Aku tak suka songket penuh( means dari kain hinggalah ke baju). Tapi suka gabungan macam ni...


Gabungan songket dengan chiffon. I love this! Pastu pakai kerongsang besar-besar! Waduh! Cun sekali!!


Lace? Suka juga tapi nampak macam moden. Mungkin sesuai untuk persandingan je nanti. Cantik!! Veil atau kain dilebihkan panjangnya..lepas tu diiringi flower girl/bridesmade! BIL mesti suka lace dari yang lain sebab, lace nampak cantik untuk sesi photography!

Lace.

Kaftan. Ni pun sesuai untuk nikah. Owh bukan yang seksi tu ya!! Yang sebelah kanan tu. Cantikkan? Beadings yang penuh, lagi nampak cantik!! Lepas tu pakai tudung ala-ala orang Arab.. Nampak sweet~

Kaftan. Aku suka chiffon kaftan.

2011 mesti keluar berjenis-jenis fashion lagi kan?


Mood : survey baju nikah.

.:. By .:.

12 comments:

littlehumblelynn said...

cop no 1.......sgt classic & cantik!!!!!

Bai said...

Kak Lynn : kan? By pun suka!! Ades pengsan!=D

Kasut Pink said...

by : ct gi carik baju nikah sabtu ni. Rase2 mcm nak lace.. tp ntah la ct buta sikit bab kain ni..

Lady of Leisure said...

lace tetap menjadi pojaan hatiku hehe

mrs.spicy said...

bagus gak campur songket. kalo songket semua panas!

Bai said...

Kasut Pink : Lace pun cantik... ambil yang bunga timbul... chiffon pun cantik! amik yang beadings banyak! Takpe pasti ada yang berkenan di hati. Just tanya orang tu kalo photography lawa yang mana. Kadang kita tgk lawa..tp photography tak nampak. By pun buta gak. BIL banyak membantu :). Gud luck dear!=D

Bai said...

Lady of Leisure : Lace cantik untuk photography... By tertanya lagi :(

Bai said...

mrs.spicy : Tang panas tu aku tak tahan. kang pitam! :P

miss sitiraihana said...

yesterday, i ve tried baju songket bunga tabur..sgt cantik baju tu !! look so classic and kewanitaan kemelayuan..hehe ..i tot nk pkai untuk nikah..tapi biler try tu..dah rase mcm nk sanding pulak (coz commn-ly tgk org sanding pkai songket)...but yet...baju sanding i, on both sides pkai lace...so rase mcm pkai songket tok nikah... but still....confuse..huhu

siti norfatiha said...

saya pakai brocade masa nikah.

kain dia ala-ala songket. tapi bukan songket.

Bai said...

miss sitiraihana : I rasa ok je pakai songket. I suka!!! pakailah... kemelayuan gitu

Bai said...

siti norfatiha: eah? tak pernah dengar lagi..ok boleh usha tu.. thanks dear~ =)