Friday, November 26, 2010

Just review my wedding progress...

Rasa macam gemuruh bila nak cerita pasal wedding progress. Tup tup dipercepatkan. Memang kalau diikutkan jauh di sudut hati tak habis rasa bersyukur, sebab dipercepatkan. Tapi, bila cerita the flow untuk bernikah/kahwin, hati jadi dup dap dup dap. Rasa nak bersilat je!


Terus fikir itu ini. Sempat ke idak. Lagi nak tolak, lagi tu semua orang setuju dipercepatkan. Haih. Tula Tuhan marah tolak-tolak ni kan? Kalau ada jodoh, insyaAllah tarikh itu akan menjadi kenyataan.


Diam tak diam ada a few progress :

Date 2-2 belah pihak : Done.

Venue nikah : dah pilih tapi belum book (dibuat hanya kecil-kecilan)

Venue sanding 2-2 belah pihak : done.

Baju nikah : done tapi belum dijahit.


Yang lain-lain, belummmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!


Sekarang tengah study procedure untuk bernikah di Selangor. Macam aku anak Pahang ada problem ke nak nikah kat sini? Maksud, ada procedure kena ikut? Nak minta pertolongan bloger lagi! uhuk!!


Yang mana bagi link atau info untuk takwim 2011 tu terima kasih banyak-banyak k... jasa anda dihargai sangat-sangat.


p/s: theme untuk nikah sudah ada!! InsyaAllah.


.:. By .:.

16 comments:

yUmIe said...

By,kamu punye parents duk kt selangor ke??then kamu lahir kt phg..cmtu??
hurm last time g kursus kawen, penceramah gtau boleh mohon kt mne tpt duduk.gtau ckp dh maustatin kt sini.must more than 2 years le.kre g amik surat mohon pemaustatin then nt surat pengesahan tu kepilkn skali dgn surat permohonan nikah..

Byzura Mj (By) said...

hanya kakak sahaja. mak ayah kat pahang...huhuhu macam mana tu? by tengah baca lagi ni.. so kena minta izin kat pahang? tp keje kl lama la, boleh anggap maustatin? =D. ades kurang ilmu sy ni :P

yUmIe said...

boleh..u dh lme keje kt sini kn.cm fiance i duk mlk lme,tp address dlm ic kedah.so die ble mohon pemaustatin melaka then mohon kebenaran nikah dr melaka je.xyah blk kedah.so i rse u boleh mohon kt sini.

~~zaa~~ said...

by, macam da dekat je dengarnya!
semoga semuanya selamat ye..

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Remeh sikit kot by kes kamu nk kawen kat sel ni.. Br smlm borak ngan B2B progress die. Sbb die keturunan raja siap kena angkat sumpah segala bagai. Ha ko!

Eh, by.. betol ke kamu buat adengan tolak menolak tarikh dipercepatkan tu? Cam x caye jer..hakhak

Byzura Mj (By) said...

yUmIe : ooo ok thanks Yumie!!! luv u! hihihi

Byzura Mj (By) said...

~~zaa~~ : wa rasa dekat jauh dekat jauh je de. hehehe thanks Zaa.

Byzura Mj (By) said...

♥♥ Kasut Pink ♥♥ : alamak dia keturunan raja. I orang biasa je. hihihihi.


Sebelum tu dah bincang.. bukanlah tolak secara kasar.. hanya cakap mak ai cepatnya!! sempat ke?? hehehe.. tu pun cakap dengan wak ajim.. masa diskuss haku duk diam je. ctrl ayu! :P

SuZiE said...

nak kawin kat sgor ni mst kes ramai kawan2 kat KL.. klu pahang xramai yg bole join.. ye tak? huhu... bole je tp byk kje la nak kene buat...remeh skit...

Byzura Mj (By) said...

SuZiE : tak juga :). kalau nak dtg seribu daya kan? ada a few thing aku buat kat sini..

ooo ok..

wa kaljis said...

Biasanya sesiapa yg bekerja di luar tempat asal boleh dianggap bermastautin. tak kiralah lamaa kah kejap. By kena rujuk pada negeri selangor sebab sekarang duk/keje kat selangor kan?? Klu buat kat Pahang pengsan le kena ulang-alik ooo..

anaztasias aira said...

sokong ckp wa kaljis. rasanya xda masalah :)

Byzura Mj (By) said...

wa kaljis : blaja selangor. keje kl. hihihihi.. insyaAllah.. moga2 berjalan dengan lancar dan permudahkan..

Ye la tau takpe. Bukan pengsan. keras kejung jadinya =D

Byzura Mj (By) said...

anaztasias aira : insyaAllah dear. thanks!

.::WaNiE::. said...

by, mu jgn pening sgt. kalau ic pahang, kire pemaustatin pahang. kalau ic selangor, kire pemaustatin selangor kene la buat permohonan kt pahang tu.

kalau ic permohonan, nak senang buat segala permohonan kat sana je. boleh je wakilkan mak tu suruh hantarkan borang and confirmkan tarikh ngn kadi sana. wani dlu pun sibuk sgt keje semua mak yg uruskan hal pejabat agama.

Byzura Mj (By) said...

.::WaNiE::. : eah? ok thanks dear!!