Tuesday, November 16, 2010

Project DIY yang tertunggak.

1. Projek DIY E-day story boook.

Haritukan, tanya BIL kos untuk buat story book. Bila dapat tahu, mak ai mahal! So cancel! Padanlah photographer change mahal *dalam hati,tahu takpe*.


So fikir-punya-fikir, dapat idea nak buat tri shutter album. Manalah tahu boleh guna untuk props masa nikah/sanding nanti.

Begini lah rupa tri shutter album. Ingat tak entry ni? Gambar tersebuat, akan dimasukkan dalam album ni. Tiba-tiba, ting! Dapat idea. DIY video (yang berkurun siap dan hasilnya wak Ajim suka!) juga akan diselitkan di sini.


2. Bantal.

Ini on progress. Kain sudah dibeli. Jahitnya belum lagi. Balik raya ni nak try jahit sendiri! Yeay! *gelek poco-poco*.


3. DIY bunga dari ribbon.

Ini pun on progress. Nak test dulu. Haritu test dekat kedai DIY (nanti buat entry kedai ini), jadi! Tapi, kena start projek bantal dulu. Sebab, mood adalah sangat teruja nak buat bantal.







*Iklan :

Kenapalah hari tu tak beli kasut macam ni. Kalau tak boleh DIY beadings! *mood : menyesal*

Kenapalah, rajin sangat nak buat veil sendiri! Ini pasti semangat buat veil masa bertunang haritu. Seksa dirikah?

*pict google-ed
.:. By .:.

5 comments:

♥♥ aDeQ ♥♥ said...

Oh my dior, kasut tu. Damn nice! Ari tu penah tunjuk kat tunang gmbr kat tapak kasut ade beadings perkataan I DO. Pastu di tanye ape kegunaan dlm keadaan yg sgt annoying. Hangin plk haku! Tulah tunang yg x berseni. (tp syg woo).. hakhak..

Bai, hepi DIY ya!

iedayah said...

eppy DIY dear..

Rilla said...

Blogwalking,

Oh my, gojesnya kasut tu...

anaztasias aira said...

hii dear, salam b2b =) i link u ek? u 2010 ke 2011 dear? =)

mizz sue said...

SALAM PERKENALAN B2B