Tuesday, November 30, 2010

Update diari secara random.

1. Kursus perkahwinan.

Sudah daftar pada waktu yang terdekat. Hanya mengambil kursus dari perkhimatan JAIS (Jabatan Agama Islam Selangor). Pergi berdua dengan Wak Ajim :D. Suka! *sesiapa pernah ikut ceramah dari khimat JAIS? Best tak?



2. Tarikh Nikah/Sanding.

Diawalkan. Dup dap dup dap!!



3. Kad Kahwin.

Urusan kad kahwin mungkin akan diuruskan sekitar bulan 12 atau 1. Paling lewat, family cakap bulan 1. Ada sesiapa pernah survey?? Aku survey semuanya mahal!! Design sendiri tu mungkin, tapi kosnya lebih kurang. *sigh.


gambar hiasan.



4. Senarai semak.
Copy sebiji dari Xora. Thanks Xora to sharing! Mungkin ada yang kena tambah, tolak, darab dan bahagi. Dan dipotong bulannya! Huaaaaaaa~



5. Kelainan.

Mahukan kelainan pada nikah nanti. Mak cakap nampak pelik. Tapi, BIL cakap cantik..uhuk!

.gambar hiasan.



6. Theme nikah dan sanding.

.gambar hiasan.

Dan ditetapkan. Tapi sanding, tak jumpa lagi baju persalinan warna itu. Ada pun, tak kena gaya. Perlukah buat sendiri? Nak banding sewa dengan buat sendiri, sewa lagi mahal!



7. Gambar pra-perkahwinan.

.gambar hiasan.

Sudah ada planning. Siapa berminat nak sponsor? Hihihihi. Mungkin bulan 1. Namun, tak mengharapkan apa-apa. Kalau ada-ada, kalau tak ada..kerah my BIL! :P.



Itu je kot dulu.


Semoga semuanya berjalan dengan sempurna. Amin.

.:. By .:.

8 comments:

fati said...

AMINN
semoga semua berjalan lancar. Kad kawen, tempah la masa pameran perkahwinan, dapat harga bess ;) buat sendiri pon harga lebeh kurang :D

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

Bai, mcm da x lame sgt je ni.. bulan berapa jalannye ni?

Byzura Mj (By) said...

fati : Terima kasih Fati. Amin.

Haritu dah survey kedai dan pameran.. macam sama je. mungkin tak jumpa lagi yang harga best :(

Byzura Mj (By) said...

♥♥ Kasut Pink ♥♥ : mcm dekat macm jauh lagi =D.

nanti by buat countdown.. huhuhu...

LittleSunshine said...

dh byk preps u settle,,bila kawen..
bestnya,,byk yg dh complete..
tggu hari bahgia jer..

dup dap dup dap..hik hik hik

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine : ni mesti tak baca betul2. nak cubit ni! hehehe... semua tu tak complete lagi. kena setlekan bulan ke bulan. huhuhu..

mrs.spicy said...

huhuhu...mase kawen pon aku ade senarai semak u..tapi tak guna pon. huhu

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : huhuhu. senarai je dulu. sebab BIL nak tengok! huhuhu. kenalah rajin. :(