Tuesday, January 25, 2011

HIV test, kami dah pergi!

Harap maaf kepada sesiapa yang kompius tu. Blog ni bukan blog khas B2B. Blog ni adalah blog, yang mengeluarkan hasil titik karya aku yang kadang-kadang betul, kadang-kadang tak :D. Semuanya tentang aku dari hari ke sehari. Bagitahu awal-awal, taknak berlaku kekecohan/ketidakpuashati-an. OK. Dah-dah.


HIV test.

Bukti.


Satu je yang ngerisssss bila nak buat HIV test ni. Dia panggil nama then pergi ke kaunter.

Macam ni :


Si pemanggil (tak tahulah nurse ke hape) : Cik... Baizura


Sampai je kat kaunter, sambil berdiri... disuruh nya hulur jari belah kiri.


Dah sapu ubat. Tappppp cucuk jarum kat jari tu. Then, dia picit jari aku untuk keluarkan darah. Dia titiskan darah ke dalam bekas ujikaji dengan keadaan jari aku tertonggeng.


Dan begitulah seterusnya.




Test hanya di kaunterrrr ok! Gila gempak hospital sekarang -_-"

.:. By .:.

6 comments:

MIZZ SUE said...

perghh..mahu lah cam ni..mesti cepat..hospital mane

Byzura Mj (By) said...

MIZZ SUE : cepat tapi nak tunggu result tetap lama :(. Klinik Kesihatan Kelana Jaya.

LittleSunshine said...

results tggu lama ek..liza xbuat lg..slow2 lg..hu3

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine : lama juga. tengok pada keramaian orang... tp still boleh dianggap cepat la. Gov kan? hihi

wifewillbe said...

haah laa. sy pn blom pg. bl ek time sesuai? 4month be4 oke ke? malu plak nti hosp ckp xsabou nk kawen..huhu

Byzura Mj (By) said...

wifewillbe : awak boleh call klinik tanya. sebab, bukan tiap hari dia buat test tu... 4 month b4 should be ok.. sy pun lagi 4 bulan lebih tu.. heeeee.