Tuesday, February 8, 2011

Kalau dah sensitif tu sensitif jugak.

Owh, kulit aku ni memang sangat sensitif. Kalau dah terluka memang parut susah nak hilang. Sedih ok! Pakai lah krim hospital kasi ke hape, still lambat nak hilang parut tu.


Orang tua cakap, masa kita dalam perut..mak kita kuat makan kicap eik? Sebab tu parut tu lambat nak hilang?


Dari dahulu sampailah sekarang, kalau kulit ni dah digigit nyamuk.. haa habislah kulit aku. Ni ha dah ada beberapa kesan parut. Buatnya nak dekat kahwin tak hilang-hilang jugak, habislah wak potong duit hantaran. Hahaha.


Segan tahu kalau nampak parut ni. Nak-nak tiap kali makan ke hape, wak tanya kenapa lengan tu. Sekarang ni ada 4 parut kat lengan! Aduh.


Siapa tahu ada cream apa-apa ke nak hilangkan parut ni?


Kaki Fazura? Sumber : google-ed .


.:. By .:.

8 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

yg ptg jgn garu2 by..

Byzura Mj (By) said...

♥♥ Kasut Pink ♥♥ : tengah tahan ni. huhuhu. tp geram je :P

~AmyLiana8886~ said...

pakai bio oil..kalu org tua2 kate nk hlang parut guna kulit pisang..sapu kat parut tu..

Lady of Leisure said...

betul jangan garu ngan kuku, kalau gatal2 gosok lembut2 pakai tangan je k.. :)

mrs.spicy said...

ikat tgn ko tuh jgn menggaru..hoho..siyes tu kaki fazura?

Byzura Mj (By) said...

~AmyLiana8886~ : eah? ok nanti beli pisang =D. thanks amy.. bio lambat la kan?

Byzura Mj (By) said...

Lady of Leisure : baiklah. Thanks lady :)

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy : tu la pasal. tak boleh ikat :P

tatau la jumpa masa googling. hehehe.