Wednesday, March 16, 2011

Jalan Riau, Bandung

Hai peeps!


Ni al-kisah pergi Bandung haritu. Tuan punya belog tak sihat dan kebizian, sebab tu lambat hapdate sikit. Kepada Liza, i will update jalan-jalan penting untuk B2B borong barang kahwin hokeh! Aku try update sebelum ko pergi :D. Aku cuba ok.


Ok first di Jalan Riau. Jangan salah anggap, jalan ni bukan untuk B2B. Jalan ni khas untuk mereka-mereka yang gila shopping! Memang banyak FO (factory outlet) kat sini. Korang kalau pergi sediakanlah air mineral dan kaki yang kebal. Hahaha


The Secret. Ni antara FO yang femes. Sampai je kat airpot, mesti nampak signboard FO ni... Kalau nak memilih barang, korang kena pandai pilih. Yang mana agak-agak brand dan murah, ngap terus! Jangan tunggu lama-lama nanti di kebas orang. Hihihi Bukan apa, nak patah balik cari baju yang korang berkenan tadi, memang tak larat nak patah balik dan mencari..


Selain dari FO. ada juga kedai yang jual-jual ole-ole dari Bandung. Ole-ole kalau kat sana lebih bermaksud pada kek, kerepek. Ha macam tu lah. Tapi kalau nak beli baik beli masa nak dekat balik. Nanti lemau pulak -_-.

Kedai ole-ole. Kitaorang just rasa je. Kenyang pastu blah :D. Keji.


Ni pula pandangan atas Renaritti FO.


Hee. Suka ini baju.

Ni dekat FO men. Apa ntah wak tengok sampai macam tu sekali. Wak kemain lagi borong baju Ferarri la hape la. Kalah haku -_-"


Varc!

Ais krim jagung yang sedap! *tetiba*

Heritage. Tak sah kalau orang tak ambil gambar kat sini. Mungkin sebab structure banglo ni cantik dan nampak klasik.

Cascade! Sini banyak baju untuk dipakai ke office.


Kalau ikutkan memang banyak nak listkan FO-FO kat Jalan Riau ni. Letak semua, kang lembab lak blog haku :P.


Dan last, kitaorang berehat di salah sebuah restoran Jalan Riau. Perkena pisang bakar dan kopi ais.


Pisang bakar bersama keju dan cokelat.

Pisang bakar bersama lemak-lemak di badan dan minyak di muka.






Sesiapa nak baca pasal Bandung sila klik sini. Ni entry masa first aku pergi sana.



Next, Jalan Dago ;)


.:. By .:.

6 comments:

♥♥ Kasut Pink ♥♥ said...

shirt tu by, suke jugak! beli x?
pisang bakat tu nmpk mcm best jugk..

LittleSunshine said...

thanks..adoii aku tgk gi FO..dh geram nk shopping ni.dlm kepala otak ni nk meborong baju jer..he3..belum lg brg kawen.. =)

Byzura Mj (By) said...

♥♥ Kasut Pink ♥♥ : tak bili. sebab kena simpan duit :P

pisang tu memang sedap :D

Byzura Mj (By) said...

Liza : kalau barang kahwin nak beli apa? boleh by share if tau...


Jangan borong baju banyak sangat. Borong barang kahwin! :P

iedayah said...

wa...menarik npknye by...=)..

LittleSunshine said...

ingat nk beli doorgift utk guest..hopefully jumpa la ..ape yg patut kt sn..tu la mslah nyer..bj pun nk beli.brg kwen wajib!!