Thursday, March 31, 2011

Oh Empire, Subang!

Lastweek, first time jejak kaki ke Empire, Subang. Seriously jatuh cinta terus.. terus dan terus! Sebab salah satunya... kan kan.. sebab ni :

Macaron * for me. Dulu ingat lagi pernah baca kat blog Lady Verde, aku duk fikir manalah nak cari benda alah ni. Bila dapat kat Empire, Subang...terus rasa jakun kejap =D.


Kedua, Pavlova * for me. Ya ampun bila makan kannnn kannn terus tepuk tepuk meja. Sedappppppppp. Wak Ajim geleng kepala tengok aku. Kekekeke. Sumpah sedap!


Ketiga, Minted Calamansi Soda! * for me. Waduh kok sedap bangatttttttttt. Masamnya cukup. Rasa nak hatuk kepala sambil cakap Eh kenapa kau sedap sangat * cakar dinding*


Speggeti mushroom sauce *for me. Wairtress tu gelak je sebab aku mintak menu kids. Mula-mula masuk kedai ni, serius aku rasa banyak gila kuantiti makanan dia untuk satu pinggan. Pedulik! Order juga menu kids! Ha sekali.. cukup untuk aku sorang! Memang cukup-cukup je. Ya ampun sedap jugak!!!!!! Aku suruh wak rasa. Dia geleng kepala. Ingat tak sedap la kan? Lagipun perut jawa mana makan benda alah ni Sekali dia cakap sedapnyaaaaaa!! Hehehe. Ok kemut.. I makan sikit-sikit uuu. Hehehe


Oh ini untuk menu orang jawa itu wak. Serai Platter. Pun sedap dan banyaaaaaaaaak.


Oh ya kedai makan ni, nama dia Serai.. best la Empire, Subang ni. Macam-macam ada. Makanan best-best lak tu..


Hajat dihati sebenarnya nak cari barang hantaran je. Tapi dah jadi malam dating sekali. Heh.


Pastu wak grap satu kasut untuk football.. Erm boleh dia beli kasut yang beharga hampir 1k?? Dah la nak kahwin kan?? Nak tengok??? Please scroll! :P



























Ekekekeke! Tak kuasa aku nak tunjuk, mak jelessssss dek non!! Sebab mak tak dapat :P


.:. By .:.

6 comments:

♥ Kasut Pink ♥ said...

nak jugak macaron by.. ntah bile dpt rase ntah..

L.e.e.z.a said...

macaron kat situ sedap x?? ari 2makan kat choc world manis sgt =( xbest

LittleSunshine said...

macaroon tu ada kat kedai serai ker??liza br 1st time gi sn..tp xshopping sgt..

Byzura Mj (By) said...

♥ Kasut Pink ♥ : cubalah... :D ke nak by pos? haha

Byzura Mj (By) said...

L.e.e.z.a : manessssssss tp takde la manis sangat. hahaha mungkin sebab masa tu by stress. tu pasal manis jadi tak manis. hehehe

Byzura Mj (By) said...

LittleSunshine : tak ade.. tp berhadapan sikit..kekekeke. lupa nak cakap :P