Thursday, April 14, 2011

Pre wedding in the house!!

Mari kita bercerita pasal pre-wedding! Mari mari.


Last time ada buat pre-wedding. Lama dah. Baru sekarang nak coretkan sikit kenangan kat my blog. Sorry blog, i pemalu .. hih!


The details :-

Date : 22 Jan 2011
Venue : Bukit Cherakah, Shah Alam
Photographer : Mohd Rashid Asri (Utusan Malaysia)


Cerita pasal pre wedding ni kan? Pergh letih gila tau seharian ambil gambar. Tengah panas pula tu. Gara-gara OP suruh ambil gambar di kala cuaca terang menerang. Sebab, nak awan nampak cantik.



Duh! Tahu je la masa tu kena pergi Bukit Cherakahkan, sampai-sampai mak ai ramai gila orang. Nasib haku tak pakai kain batik dari rumah. Kalau pakai, tak ke haru kan?Mau dikatanya hantu kak limah. Tak pasai aku kena bako kang!



Oh konsep adalah ala ala 60-an :D. Konon-konon nak macam Mawi naik basikal dengan Ekin. Tapi, bila sampai sana.. mana ada basikal tuwo.. basikal mudooo ada lah. Hahaha.



So, kitaorang pergi ke area sawah padi dan tali air.... pakai kain, tukar tudung. Shoot!


Puas tau nak senyum waktu ni. Kejap gelak, kejap wak tergelak... kejap nak muka natural. Kalau OP orang lain sure haku hangin! Nasib BIL aku je. Hihihi. Macam ni rupanya orang nak shoot untuk magazine -_-" Lotih makkkk.


Masa ni pulak, puas duk sembah air. Sebab, nak nampak air tu, terpaksa kitaorang buat laju-laju. Aduh kelakau. Kalau tak nampak gak, aku rasa nak amik baldi jirus. wakakaka.


Masa time ni, mak pun ada. Mak duk gelak je la tengok aku dengan wak ambil gambo. Mak yang sporting. Luv u mom!


Dan last.

Ewah!


Dah. Nak lebih, sila email aku.. aku bagi qoutation. Hahaha.

.:. By .:.

8 comments:

littlehumblelynn said...

by

wahh..bestnya ada pre-wedding !!x sabar pulak .,.ada part 2 x?

liyana said...

bestnye.. kita xde pre wed pun, x sempat dah, hoho

elle's laaa~ said...

Waaaaa... Caannteekkkk sangat!! Best kan shoot ni... Kiye dah buat pin, rase cm nj buat lagi je walopon tahu shoot tu penet sangat.. Heeeee...

Miss Tatie said...

aah la.. seakan-akan same.. sebaik awak theme 60-an... hehhee. kite theme kampung... =)

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : tak de kak! hehehe..

Byzura Mj (By) said...

liyana : boleh lagi.. just snap 1-3 keping pun ok! edit kasi cun :D

Byzura Mj (By) said...

elle's laaa~ : me kasih.. penat.. lepas tu seharian tidur :P

Byzura Mj (By) said...

Miss Tatie : hehe. pun ok ;)