Friday, May 6, 2011

Bernikah di Masjid di Raja Klang.

Kakak aku ni kecoh. Dia cakap," hampir lagi 2 minggu majlismu, mu tak cuak ke? Aku lak cuak mu nak kahwin..". Dem! Hahaha. Aku yang cool maintain comel tiba-tiba rasa seram sejuk. Ahh ah eak? Nak dekat dah!! Dulu ko kata lambat lagi, skang ko lak cuak!!! T_T. Dah. Habis selingan :P.


Ya. Ma famili decide nak bernikah di masjid. Ingat tak dulu aku pernah meroyan nak tahu macam mana procedure untuk nikah di masjid? {click}.


Alhamdulillah urusan book jurunikah dan masjid dah done. InsyaAllah tak ada aral dan diizinkan tuhan kami bernikah di masjid. Sebenarnya ada 2 list masjid. Tapi, yang ni paling berkenan dek BIL.


Procedure?

1. Siapkan dokumen pihak lelaki dan pihak perempuan.

2. Buat surat permohonan dan nyatakan kita nak bernikah di masjid tersebut. Nyatakan sekali tarikh, siapa dan time.


3. Bila dokumen (1) dan siap, buat salinan dan klip sekali bersama surat pemohonan bersama-sama dokumen (1).

4. Hantar kepada pejabat masjid berkenaan.


Kitaorang buat surat permohonan dulu then baru submit dokumen... Takut time slot tu dah di ambil orang. Hihihihi. Better bagitahu dulu pihak masjid.


Masjid yang dipilih.

Masjid di Raja Klang ;).



.:. By .:.

2 comments:

wa khairul onggon said...

Dah tak lama lagi dah.. mesti le nebes kan.. Hari paling bersejarah dalam hidup.. apa2pun smoga semuanya berjalan dgn lancar.. amin.. :)

Byzura Mj (By) said...

wa khairul onggon : amin.. me kasih :)