Friday, June 17, 2011

Review my day : Malam Jumaat.

26 Mei 2011 - Wah!! Esok dah hari Jumaat! Macam tu lah aku menjerit depan akak aku dengan mak. Diaorang ingat aku cool, ghupanya aku gelabah juga akhirnya. Mahu tak kan! Masa tu siap pesan dengan wak berlatih lafaz nikah banyak-banyak, I nak tengok U lafaz satu kali je! Kalau tak, abang tidur kandang kuda.


Apa dia jawab? "lek la... wa rilek je" Aduh! Boleh dia jawab macam tu kan? Pastu esok sibuk dia sms call cakap dia gabra. Pfft!


Aktiviti malam Jumaat adalah habiskan kerja-kerja yang tak siap lagi. Tak delah kelam kelibut {read : kelam kabut} masa hari Jumaat nanti.

Salah satu kerja adalah siapkan bunga tangan untuk Nikah dan Berinai. Mula-mula aku nak buat, pastu mak rampas. Mak cakap pengantin mana boleh buat kerja. Duk diam-diam. Nikah aku gunakan pink casa lily. Harum tau bau dia! Suka sangat! Bunga tangan untuk berinai pula aku pakai bunga daisy. Lupa nak snap. Nanti aku selak-selak gambar berinai ada ke tak eah?



Tengoklah baju aku pakai malam jumaat tu. Selekeh tak? Kalau wak Ajim tengok sekarang ni aku pakai macam tu, sure dia tak lalu. Hahaha. Wak suka aku pakai baju tidur dan wangi-wangi. Kalau selekeh mesti dia buat dekkk je -_-".


Ok ni pula sambungan untuk doorgift. Oh ya dalam doorgift tu aku letak buah epal atau oren dan telur rebus. Cukup. Aku ingat nak letak epal je sebab sesuai dengan theme aku kan. Tapi, mak nak sangat letak oren. So aku randomkan lah. Ada yang letak epal, ada yang letak oren.


Ni pula bilik pengantin. Kakak aku uruskan. Masa ni kemas dan bersihkan semuanya! Esok akak aku mesti bz gila. Yela tuan rumah.




Langsir tu patutnya warna biru, tapi BIL cakap nanti dalam gambar tak naik. So, tukar putih.



Tak lupa juga sarungkan bantal nikah. Aku pilih sarung bewarna light pink. Aku beli kain pastu tempah. Kawan kakak riuh rendah duduk kemaskan bilik pengantin. Perempuan. Biasalah kan? Semangat!


Last sebelum masuk tidur dan touch up inai. Aku kemas sedikit hantaran aku kepada wak Ajim. Just tambah sireh dan betulkan bunga. Lain semua dah siap. Makcik aku sponsor. Alhamdulillah ke atas rezeki tuhan :D.

Inilah hantaran aku kepada wak Ajim. Warna pink youuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu. Hahahaha!



Yang, esok kita nikah! Jumpa kat masjid!!


7 comments:

liyana said...

seronok nye bace.. hihi

berdebar2 nk tgu mgu depan ni, adehh~

tqahmisdar said...

besnya! hehe..

Byzura Mj (By) said...

liyana : heeee! nikah minggu depan eah? Nanti By tulis perasaan By bila sampai waktu dinikahkan k!

Byzura Mj (By) said...

tqahmisdar : heeeeeeeee!

Byzura Mj (By) said...

tqahmisdar : heeeeeeeee!

UyaRayza said...

ekcitednye die hehehehe..sukeeeee..x sabar la plak

Byzura Mj (By) said...

UyaRayza : hahaha. mestilah! sebab masa tu dah lama tak jumpa wak Ajim!