Tuesday, September 27, 2011

Nak mengakupun terasa malu.

Ingat lagi masa preggy 5 weeks, aku bleeding. Punyalah takut semua ada. Siap nangis after jumpa gynae. Tatau lah perasaan itu macam mana. Mungkin risau yang melampau kot. Tapi, kalau korang..korang nangis tak? Hueeee.


Masa gynae check tu nampak jantung baby. Alhamdulillah gynae kasi ubat dan mc 3 hari. Berehat kat rumah. Masa tu betul-betul lagi 6 days nak raya. Tssk.


Masa gynae check-upkan, dia tanya ada bersama suami tak? Aduuh..(dah paham maksud gynae masa tu T.T)


Masa tu dah tersipu malu. Lama baru jawab.. TAKKKKK..


Lepas tu gynae tanya lagi.. dari start tau preggy ke dah tak %bhdsghdgs$ ?


Takkkk jugak >_<



Haih lepas ni apa pulak gynae tanya. Gerun memikirkan masa depan. Hahahaha :P

12 comments:

Liyana said...

hehe malu kan, tp kena jwb gak ye dak, hewhewhew

Byzura Mj (By) said...

yerp malo! tapi bak kata my mom..lama lama ko dah biasa hahahaha.

Ajan said...

Agak malu jugak nak mengaku. Huhu! Sy mase confirm preggy trus membe pesan jgn 'bersama' hubby tok 3 bulan pertama. Byk2 tips tuh y die igtkn. Mmg bende ni lama2 akn jd besa. Hihihi~

mrs.spicy said...

hehe..awal2 malu kut..nanti ok lah kut=p tapi aku sampai sekarang malu (kononnye)

Byzura Mj (By) said...

Ajan: hehehe selalunya mcm tu lah kan? kawan main peranan. Tapi suka, sebab leh dengar pengalaman masing2.

Byzura Mj (By) said...

mrs.spicy: hahaha. akak aku lagi lah. yang sambut tu LELAKI. Dia kata kena erkkk S***K

SuZiE said...

biasa la tu.. biasa2 kan diri... aku dlu ms beranak yg 2nd pun doc lelaki gak chinese lg.. tp cara dia layan & bg nasihat buat kan kita x rasa malu pun.. (klu dah sakit malu ke ape ke xsempat fikir dh hahaha)ko bleeding sb ape? aku dlu yg 2nd bleeding sampi kandungan 6month.. mmg jarang la 'bersama' sb takut bleeding. siap dpt MC suh duk diam2 xbuat ape2 kje klu x kene la doc simpan aku dlm ward ;)..

Byzura Mj (By) said...

SuZiE : :)

bleeding sebab banyak jalan kut. huee tak pasti. ko sampai 6 months? lamanya..kenapa boleh jadi gitu eak?

ko bleeding banyak ke?

Xora said...

nnt kan maa dah dekat dgn tarikh EDD, doktor akan kata "kalau taknak induce, bersama la dgn suami. make love. tu induce yg semulajadi" wakaka

Byzura Mj (By) said...

Xora : lari totop muka! hahaha

littlehumblelynn said...

Congrats yek.take care

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : thanks Kak Lin!