Monday, October 24, 2011

Bleeding lagi. Tsssk!

Last Saturday, lepas je tengok wayang just jalan-jalan kat area The Curve. Then, rasa macam biasa nak buang air.... I choose tandas duduk. Ntah kenapa. Walaupun kakak suruh aku pergi tandas cangkung. Aku tetap pilih tandas duduk.


Erm.. bila dah buang air, tengok-tengok OMGGGGGGGGGG! Kencing berdarah!!!! Kenapa ni?? Dah cuak gila. Just capai tisu and lap. Tak ada apa apa. Just darah tu keluar bersama air kencing (sorry kalau bahasa agar pasar).


Terus tak jadi berjalan. Aku nak pergi klinik! Call sana sini tanya klinik kat mana. Tapi, im not familiar area Ikea so tatau mana nak tuju. Pergi Kota Puteri Mediacal Centre area Sungai Buluh. Dia just boleh check. Tak boleh scan untuk condition baby. Tssk.


We decided plak pergi UMRA area Shah Alam. Tempat selalu checkup. Senang. Ya Allah masa tu berdoa tanpa henti. Nak kata tumpah darah tak ada. Tapi, Tuhan je tahu apa yang aku sedang fikirkan T__T.


Sampai je UMRA. Timbang berat, check darah dan urine test. Masih berdarah!! Ya Allah!!


Time gynae panggil suruh baring terus then check condition baby. Dengar jantung... Ya Allah syukur.. check condition baby. OK Ya Allah syukur lagi. Rahim pun ok.


Gynae pun tak tahu kenapa ada darah. Just dia cakap mungkin virus... Dia bagi ubat then terus balik. Masa balik kencing masih berdarah. After 10 minit (tak silap) lepas makan ubat still berdarah. Ya Allah.


Just baring.


Dalam pukul 2-3 pagi. Im not sure. Kencing lagi. Tapi tak darah dah. Alhamdulillah. Mungkin ubat yang gynae bagi tadi dah pun bertidak balas.


Alhamdulillah.


Sekarang dah mula rasa perasaaan takut nak buang air... Takut berdarah lagi T__T.


Hanya Tuhan je tahu apa perasaan aku di kala ini. Risau condition baby. Risau kesihatan. Semuanya dalam satu.


Semoga tiada apa apa yang berlaku antara aku dan baby...Pls pray for me.




14 comments:

Fariza said...

jaga diri ye :)
berharap tiada apa2 berlaku.
nasib baik dpt tahu awal.

mrs.spicy said...

sakit x bai?

Byzura Mj (By) said...

Fariza : insyaAllah amin. Mudah-mudahan.. hope semuanya ok



mrs.spicy : tak...T__T.

Liyana said...

insyaAllah xde ape2 tu.. smg semuanya selamat k :)

Wawa Yusoff said...

alahaiii..risaunye dgr kan cerita by ni.. jaga diri baik2 ye.. insyaallah semua ok..

Madi @ Aed said...

mmber aku ade yg mcm ko ni bai..tapi baby ok..baby kuat..rehat byk2..jgn byk gerak..pakai slipa selese..jgn pki heels..klu boleh..hopefully u n baby ok..i'Allah..

littlehumblelynn said...

ok..hopefully nothing serious ..

take care dik..anak sulung banyak sgt benda unexpected..jgn melasak sgt tau

blog ibu amanda said...

salam kenal..
jg lupa follow blog sy blk tau :)
tq

Byzura Mj (By) said...

Liyana : insyaAllah. amin

Byzura Mj (By) said...

Wawa Yusoff : thanks Wawa. InsyaAllah. Amin

Byzura Mj (By) said...

Madi @ Aed : ye ke Madi? Ni pun so far baby alhamdulillah ok.

By tak pakai heel's pun T__T

InsyaAllah. amin amin. Thanks Madi

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : ok kak. memang banyak unexpected.

Thanks kak. InsyaAllah amin. amin

.:mUnies:. said...

rehat banyak²...take care..doa agar semuanye berjalan dengan lancar...amin

Byzura Mj (By) said...

.:mUnies:. : thanks munies! amin amin.amin