Tuesday, October 4, 2011

Mok cik, ekau ni kelakau tau.

Sebelum kahwin, sure ada yang tanya bila nak kahwin, ada calon ke belum... tu tekanan sebelum berkahwin.


Time kahwin, orang akan tanya berapa hantaran, apa dia kasi la bla blabla..


Then, lepas kahwin pula... dia duk kira berapa anak la apa la pulakkan? Since berita pregnant ni dah hebah-hebah.. macam-macam la pertanyaan. Memula dulu agak emo. Biasalah perempuan emo lebihkan :P.


Sekarang macam malas nak layan. Ada juga yang cakap, "eh cepatnya lekat.. ko dah berumur.. orang lain kena tunggu 2-4 tahun".


Perlu ke nok ko cakap macam tu?? Tapi tak leh tahan, siap kira depan aku dari tarikh aku kahwin.


Erm bagi aku itu semua rezeki dari Tuhan. Alhamdulillah jika ia ditakdirkan untuk kita. Tak perlu lah sampai ko macam tu skali. Macam orang tu mengandung anak luar nikah pulak. Ko sangsi itu ini buat apa kan? BUAT SEMAK.


Baik ko doakan baby dan si mengandung ni sihat waalfiat. Peace! :D

11 comments:

Anonymous said...

semoga Allah melindungi kamu dan kandunganmu...bykkan berdoa =)

Byzura Mj (By) said...

Anonymous: amin. terima kasih ya anon ;)

SuZiE said...

normal.. aku dlu pun bunting pelamin.. sb masa nikah tu aku baru 3hari period. hbs jer period selamat la kan.. hehe.. buat pekak telinga jer. lama mana sgt org nak berckp.. anyway doakan yg baik2 aje utk baby & ibu. jgn stress2...

~AmyLiana86~ said...

Allah lebih mengetahui..dorg tu jeles sebenarnyer..hehe..nyway semoga selamat melahirkan baby awk nanti..

aNis LeMoN aBu said...

huh. mmg kurang ajerrr.

btw, semoga by & baby sehat2 aje ye ;) lagi 6 bulan ek? take care tau!

p/s: kang da bersalin suh dia tengok baby u. ikut rupa bapaknya ke, maknya ke..

littlehumblelynn said...

By

spray langau2 tuh cpt 2 ok. :-D

proudtobemom said...

giler sarcarstic(x tau ejaan btul ke x. muahaaha) punye attitude org tu! sungguh anasir liar btul. x jadik artis pun org nk jeles kan k zura? pedulikan...janji kite happy ade baby dlm tummy. ngeheheeh... dari - orang yg mengandung jugak. :)) (ni lin le k zura.)

Liyana said...

pekak kan tinge je by, hihi

Byzura Mj (By) said...

thanks uolsss! maybe ade la tu derang sakit mana-mana.. so kita abaikan!

bukan setakat nak spray.. rasa nak bagi racun tikus! hahaha

aTy _faRed~ said...

memang 'semak' orang macam tu... rimas kan... dulu2 ai tak tau jugak nak melayan org macam tu... sekarang..ai rajin jer mulut menjawap.. huhu

Byzura Mj (By) said...

aTy _faRed~ : ah ah. sama dengan by.. tatau macam mana nak handle.

tp sekarang sila bawa senapang berisi peluru ok! hahahaha