Thursday, November 24, 2011

Mengidam jeruk?


Dulu, kalau ikutkan aku ni agak hantu jeruk. Semua tibai. Tapi, since preggy..jarang sekali aku makan jeruk-jeruk ni. Masa 1 trimester je ada lah amik 'colek' untuk hilangkan mual. Tapi bila muntah, ya Allah hazab!!!!!!!!!!! Pedih tekak! Rasa terus macam tobat taknak makan.


Masam-masam semua tak mahu sangat dah. Makan je mual.. orang offer pun tak kecur air liur. Tapi kalau colek yang mempunyai gula dengan kuantiti yang banyak suka pulak (macam gambar di atas). Tapi buah taknak yang masam-masam. Gula-gula juga tapi kena jaga. Kang kencing manis plak kan?! :P



Kata orang kalau tak suka asam-asam ni anak lelaki. Tapi kakak aku tak suka gak asam masa mengandungkan Nina.

4 comments:

Liyana said...

same la kite, x bape nk mkn jeruk sejak preggy ni, tp klu buah tu, hari2 mau, hehe

littlehumblelynn said...

By

x semestinya...kata doktor bila kita mengidam-ianya satu signal mengatakan tubuh kita kekurangan garam/mineral penting dlm badan..

kalo mengidam makan manis2- mungkin sugar level drop

kalo nak makan masam2- mungkin badan perlukan extra vitamin c disitu

apapun enjoy this moment ok..

Byzura Mj (By) said...

Liyana : yeay! buah sedap!

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn: betul tu. ok kak lynn! thanks!!