Thursday, January 12, 2012

On dan Off

Blog ni lama-lama tengok ada time on dan off la nampak gayanya. Mood menulis macam tiada tak seperti dulu. Serba tak kena pun ada.

Mood adalah menjurus berfikir macam manalah aku bersalin nanti. Dah nak dekat kot? Huhuhuhu. Dulu nak anak, tuhan bagi anak. Sekarang kena kuat untuk harungi saat bersalin.

Lagi nak dekat, lagi banyak aku dengar cerita. Baru ni kawan wak, isterinya telah meninggal selepas 3 hari bersalin akibat turun darah. Otak tak terima darah dah. Huhuhu.

Namun, itu semua kuasa ALLAH kan? Moga aku mudah bersalin dan Tuhan memberi kesihatan yang sempurna pada aku dan baby.

Saat ni lah ingat mak.. mak yang lahirkan kita. Harungi pelbagai dugaan T________T. Terima kasih makkkkkk.

Dan kini aku akan merasainya. Serius kadang-kadang aku seriau! Ya Allah tenangkan diri ku ini semoga semuanya dipemudahkan oleh KAU. amin amin amin.

4 comments:

ciksuen said...

:) pregnant woman yg da masuk 3rd trimester mmg akan ade perasaan cenggini kan? i pon nebes je ase.

SuZiE said...

http://suzieahmad.blogspot.com/2011/07/cerita-pada-26-april-2011.html

pengalaman aku bersalin kan Adam tahun lepas.. ;)

saja kongsi cerita

littlehumblelynn said...

by,

bila due dik?
kalo org tanya akak ..m/mana sakit bersalin..akak mmg takkan menipu punya..

MMG SGT SAKIT!!


tapi berdoalah smg sakit itu TAK LAMA..itu aje yg diharap2kan..

masa akak dulu masa anak sulung,memanjang kakak2 opis bgtau..senang je..x sakit mana..

rupanya AZAB nak mati rasanya!!

apapun just prepare & letak dlm kepala betul2 --the painful of delivery baby is really most PAINFUL in the world but for sure -->> WE AS MOTHER WILLING TO BEAR THIS PAIN JUST TO ENSURE WE MANAGE TO DELIVER THE BABY SAFE & SOUND"

take care dik..adik boleh punya!!

ehh nanti pm hp by yek..

♥ Elin ♥ said...

:) insyaAllah..semoga segalanya selamat..

itu semua pengalan tau..nnti rinu saat2 mcm nih ;p