Thursday, January 26, 2012

Trip to Singapore - Disember 2011

Hai peeps! Ni cerita dah lama...masa bulan Disember tahun lepas. Nak gak update kan? Hehehe. Mesti! Sebab masa ni my preggy moment. Masa ni lebih kurang nak masuk 6 bulan preggy :). Saja berjalan cuci mata, makan angin. Dah lama tak berjalan jauh. Sekarang ni kalau nak berjalan jauh, mesti dengan family je la... Sebabnya takut apa-apa berlaku.


Ok start. Lama juga kitaorang duduk betapa dekat JB. Alang-alang masuklah Singapore (SG) 2 kali. Hahaha. Itupun masa nak balik pun rasa nak masuk lagi. Aku tak adalah men-yopping, just tengok barang-barang baby je. Just rembat baju baby.. Macam lain-lain tak jumpa T__T. Lagipun aku dah penat tak leh nak jalan sakan sangat.


Sebelum masuk SG, makcik ajak pekena ayam penyet dulu dekat Restoran LC catering.

Kat sini paling menarik adalah jus buah-buahan. Sedaaappp sangat! Recommended adalah air asam boi. Sedap ok! Paling sedap! Serius.

Ni gambaran restoran tu. Kat mana? Tatau hahaha. Sebab main follow je makcik. Nasi ayam penyet dia? So-so. Aku lagi suka Wong Solo :P

1st trip to SG

Wak adalah mangsa untuk menjadi driver masuk ke SG untuk hari pertama dan berikutnya ;). Expert dah dia. huahuahuahua.

Muka bangga sebab dah tahu selok belok SG      T.T


Tak lain tak bukan, orang kalau pergi SG mesti lah ke Orchard Rd kan kan kan? Syurga membeli belah. Masa kitaorang pergi tu time Cristmas.. memang ramai giler orang. Nak berjalan pun susah... 



Depan ION mall.


Lepas tu kitaorang je Arab Street. Dapatlah rembat selendang :P. Kain lace di sini cantik-cantik.


Fiona Hijo tengah berjalan T______T buruk!

2nd trip to SG

Sambung jalan kat area Orchird RD ;). Tak habis-habiskan?



Mak buyung dah tak larat tunggu orang shopping. Tengok lah muka haku cam ne? Huaaaaaaaaaaaaaa Lain lain lain!!!!! Kembang semangkuk jadinya. Serius time ni memang berat badan naik. Tu yang tak larat bawak tu Hahahaha.


Last kitaorang ke Universal! 


Lain kali kita pergi lagi ya baby... bawa baby jalan-jalan pula.


#Fakta - Dulu masa mak ngandungkan aku, dia pun bawa aku ke SG ...Dan sekarang aku bawa my little baby masuk SG semasa dalam perut :). Persamaan bukan?


6 comments:

littlehumblelynn said...

by

nanti bgtau prosedur mcmmana nak bwk keta kita masuk sana yek..teringin nak pg tp nk bwk keta sndr jek..

Byzura Mj (By) said...

littlehumblelynn : senang je kak lin nak bw masuk skang ni.. just daftar kat kaunter kastam.. pastu ambil access card. access card tu boleh guna untuk parking dan bayar kastam nanti.. sediakan touch n go juga ya. sebab nanti Kat Malaysia dia pakai touch n go.. tak de tunai.

iedayah said...

wa bestny pic by kat dpn universal studio xd mnusia len yg mencelah..i kn ulg tgkp byk kali bru xd pic anasir2 luar..hahaha..

CikNaa said...

eeuuww.. by pakai sluar jeans lagi? ke sluar peknen tuh? naa xboleh pakai da..klu nak pakai jgak, kompem tak bole nak kancing. hehe.

Byzura Mj (By) said...

iedayah: halau je. hahaha!

Byzura Mj (By) said...

CikNaa: selua peknen :D.